Šlachta: Já jsem prověřený celý. Nečas? Rozsudkům nevěřím

15.06.2021 10:44

Průzkumy voličských nálad ukazují, že hnutí Přísaha Roberta Šlachty je blízko vstupu do Sněmovny. Přibývá proto také otázek, kdo za Šlachtovou Přísahou stojí. Může to být např. šéf hnutí ANO Andrej Babiš, kterého Šlachta v předvolební kampaní nekritizuje? Nebo snad Vít Bárta, jenž se proslavil už v roce 2010 svým politickým projektem známým jako Věci veřejné? Šlachta ujišťuje, že ani Babiš, ani Bárta za ním schovaní nejsou.

Šlachta: Já jsem prověřený celý. Nečas? Rozsudkům nevěřím
Foto: Radim Panenka
Popisek: Robert Šlachta

Robert Šlachta poskytl rozhovor televizi CNN Prima News a vystupoval v něm jako pravý politik, který chce říkat věci na rovinu, ale současně neváhá utíkat z odpovědí na otázky, na které se mu tak úplně odpovídat nechce.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

Vysvětlil, proč se o něm říká, že je možná tak trochu kovboj.

„Nebál jsem se jít do lidí, u kterých to bylo tabu, tak jsem kolikrát byl nazýván kovbojem, ale na druhou stranu musím říct, že to vždycky bylo v mezích zákona. Po kauze Nagyová - Nečas na mě bylo tolik trestních oznámení a byl jsem tolikrát prověřován, dá se říct od A do Z, že kdyby tam bylo cokoliv špatně, tak jsem to možná schytal se vším všudy,“ upozornil Šlachta.

V kauze Nagyová počítal s tím, že po ní skončí, že mu to ODS nedaruje. Už před kauzou Nagyová, dnes Nečasová, toho prý viděl dost a dost a počítal s tím, že jeho životní dráha může nabrat nový směr.

Petra Nečase nebo exministra vnitra Ivana Langera si prý nevážil. V době, kdy vládli, si jich prý nevšímal. Zkrátka a dobře dělal svou práci policisty. Ať už je u vlády kdokoli, policista má podle něj dělat svou práci. „Konal jsem podle zákona,“ zdůrazňoval. „My jsme nestíhali Kalouska, my jsme nestíhali lidi, kteří v tý vládě byli,“ dodal s tím, že si za svou prací stojí.

Nesouhlasí však s tím, jak v kauzách spojených s Nečasovou - Nagyovou rozhodovaly soudy. „Ten soud řekl, že se na půdě Poslanecké sněmovny může handlovat s mandátem. Podle mě to není v pořádku. Já nevěřím těm rozsudkům, který soudy daly. Já se s nima neztotožňuju,“ zdůraznil.

Ale obecně prý soudní moci věří.

Pak se jal vysvětlovat, kdo financuje hnutí Přísaha.

„Já!“ pronesl důrazně s tím, že na start dal 1,2 milionu korun ze svého. „Pak Tomáš Sochr, to je ten můj náměstek - 1 milion korun. Potom Miloš Fürst,“ vysvětloval Šlachta. Miloš Fürst je podnikatel žijící na západě Čech, který před Šlachtou podporoval Andreje Babiše (ANO).

Vedle těchto větších dárců pak prý za Přísahou stojí tisíce drobných dárců a dobrovolníků, kteří dobrovolně vystavují plakáty Šlachtovy Přísahy např. na svých plotech.

Žádný jiný velký politický hráč za ním prý nestojí. „Už jsem slyšel, že za tím stojí Babiš, že za tím stojí Bárta a dokonce pan Konvička psal, že za tím stojí CIA. Nikdo za tím nestojí. Přísahám a takhle se vám dívám do vašich očí,“ dušoval se Šlachta před moderátorkou. „A přísahám, že nikdy nikomu žádný béčko dělat nebudu, ani jsem ho nedělal celých třicet let, když jsem sloužil tomuto státu,“ dušoval se především ve vztahu k Andreji Babišovi.

Odmítal říct, s kým by po volbách šel do koalice. „Nechme voličům rozdat karty a potom já se budu bavit, s kým se budu bavit,“ vyhnul se Šlachta odpovědi s tím, že voliče nezajímá, s kým bude spolupracovat. Lidi podle Šlachty zajímá program Přísahy. Ale ani o tom se toho zatím moc neví.

„Tady je hodně stran, tady je hodně premiérů, ale já přece nevím, jestli se dostanu do Sněmovny. Teď v tento okamžik je pro mě neúcta k voličům, když se blížíme k pěti procentům, tak abych říkal s kým budu spolupracovat po volbách,“ zdůraznil Šlachta s tím, že místo debat o tom, s kým půjde do koalice a s kým ne, chce podporovat všechny zákony, které budou dobré pro občany. Hodlá se např. zabývat tím, jak udržet děti ve školách i na podzim, když možná přijde další vlna covidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …