Šlachta si to hodil: Cítím mezi lidmi očekávání. Na začátku mi říkali, že budeme mít půl procenta...

09.10.2021 12:03 | On-line

Do volební místnosti dorazil i předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta. Úspěch už prý byl, že mohli svůj program představit v předvolebních debatách. Když jeho hnutí do Sněmovny neprorazí, nic se prý neděje a vyhlíží komunál. Společnost je nyní údajně rozdělená, ale po volbách může být vše jinak.

Šlachta si to hodil: Cítím mezi lidmi očekávání. Na začátku mi říkali, že budeme mít půl procenta...
Foto: Hana Brožková
Popisek: Robert Šlachta

V sobotu v osm hodin ráno se znovu otevřely volební místnosti. V některých okrscích odvolila již v pátek víc než polovina zapsaných voličů. Volby končí ve 14.00. K urně dorazil i šéf hnutí Přísaha Robert Šlachta.

Podle bývalého policisty Šlachty je pro jeho Přísahu úspěch už to, že se za svůj krátký politický život od svého založení dostala „z ulice“ do debat mezi největší politické strany. „Novináři tehdy říkali, že je to Šlachtova sebevražedná mise a že budeme mít ve volbách půl procenta. A teď sedíme vedle těch rádoby velkých politiků při těch debatách a debatujeme a představujeme svůj program,“ chlubil se Šlachta novinářům.

Presumptivní budoucí poslanec Šlachta prý věří a doufá, že se jeho politický projekt do Sněmovny dostane. „Když ne, tak se svět nezboří. Pokračovali bychom dál. Příští rok máme komunální volby. Hnutí není postaveno jen pro ty parlamentní, ale kandidátky jsou stavěné hodně na lidech, kteří měli zájem o komunální politiku. Takže příští rok do toho jdeme pod Přísahou,“ řekl bojovně.

Účast ve volbách bude podle Šlachty vysoká, kolem 65–66 procent. Společnost je podle něj nyní rozdělená a po volbách by prý mohlo dojít k jejímu určitému spojení. „Cítím mezi lidmi očekávání. Společnost je teď rozdělená. Po těch volbách by se to mohlo spojit,“ dodal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…