Slavný britský levicový deník je zděšený z Donalda Trumpa: Podle všeho má raději Putina, než Merkelovou

16.01.2017 20:57

Přicházející prezident USA Donald Trump poskytl rozhovor slavnému britskému deníku The Times. Evropští politici si tento rozhovor za rámeček nedají. Trump totiž zkritizoval německou kancléřku Merkelovou a v podstatě vyzval k rozpadu EU. Uvítal totiž odchod Velké Británie z tohoto společenství a vyzval i další země, aby učinily totéž. Britský deník The Guardian je šokován.

Slavný britský levicový deník je zděšený z Donalda Trumpa: Podle všeho má raději Putina, než Merkelovou
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Donald Trump se za pár dní stane 45. prezidentem USA. Ještě před svým vstupem do Bílého domu napadl Evropskou unii. Tvrdě zkritizoval německou kancléřku Angelu Merkelovou za její příliš vstřícný přístup k migrační krizi a ocenil odchod Velké Británie z tohoto společenství.

Za tragickou považuje server deníku The Guardian skutečnost, že Trump více kritizoval již zmíněnou německou kancléřku Angelu Merkelovou, zatímco ruského prezidenta Putina šetřil.

„Je alarmující, že Trump zkritizoval německou kancléřku Angelu Merkelovou, zatímco pro Vladimira Putina tolik kritických slov nevolil. Hovořil o rozhodnutí německé kancléřky Merkelové přijmout přes milion uprchlíků jako o ‚katastrofálním omylu‘, i když příznačně nepoužil slovo uprchlíci, ale ‚ilegálové‘. Představa, že lidé prchají před válkou a ne proto, aby okradli bohatý Západ, je zřejmě mimo dosah Trumpova chápání,“ píše The Guardian.  

Celý článek v angličtině najdete zde.

Trump stejně tak nevyloučil, že zruší sankce vůči Rusku, přičemž by údajně mohlo stačit, aby Rusko kývlo na snížení jaderného arzenálu. Britskému deníku se to zdá dost málo, pokud vezmeme v potaz, co se děje na Ukrajině a co se stalo s ukrajinským poloostrovem Krym. V této souvislosti je prý nebezpečné i to, že Trump označil NATO za zastaralé.

O Trumpově ozhovoru jsme psali ZDE

„Jinými slovy, tento rozhovor musel vyvolat úsměv na tváři Putina, který přirozeně vidí v NATO i v EU možné ohrožení ruské moci,“ doplňuje The Guardian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…