Slečna z Kliniky chtěla upalovat policajty. A teď hrozí žalobou dámě, která se proti tomu ohradila

16.09.2019 21:09

Bývalá policistka Petra Lhotáková, která upozorňovala na aktivistku z Kliniky, která na festivalu Prague Pride vyzývala k použití Molotovova koktejlu na policii, se má omluvit. Požaduje to advokátka aktivistky po zveřejnění rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, kde Lhotáková používá výrazy jako „je opravdu blbá“, „exot“ či „lehkoživka“. Lhotáková omluvu odmítla a nyní obdržela předžalobní výzvu, kde se opět požaduje omluva. Lhotáková na svém Facebooku nepřímo vzkázala, že se ráda sejde u soudu.

Slečna z Kliniky chtěla upalovat policajty. A teď hrozí žalobou dámě, která se proti tomu ohradila
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na duhovém průvodu Prahou v rámci festivalu Prague Pride došlo ke střetu s jeho odpůrci

Advokátka již dříve požadovala smazání příspěvku a omluvu. „Vámi uvedené výroky nepřípustně zasahují do osobnostních práv mé klientky. Rovněž by mohly být posouzeny příslušným orgánem jako přestupek proti občanskému soužití,“ píše v dopise advokátka Věra Nováková.

„S ohledem ke shora uvedenému Vás tímto v zastoupení klientky vyzývám, abyste nejpozději do jednoho týdne od doručení této výzvy publikovaný rozhovor upravila nejméně takovým způsobem, že z něj výše citované urážlivé a vulgární výrazy vypustíte. Zároveň Vás vyzývám, abyste ve stejné lhůtě v rámci tohoto rozhovoru uveřejnila omluvu mé klientce za původně uvedené hrubé a urážlivé výrazy v tomto znění: ‚Původní verze rozhovoru obsahovala hrubě urážlivé a vulgární výrazy vůči souzené aktivistce, za jejich uvedení a zveřejnění se tímto omlouvám.‘ Současně Vás touto cestou vyzývám, abyste se do budoucna zdržela jakéhokoliv difamujícího vyjadřování a komentování ve vztahu k mé klientce,“ vyzývala advokátka Lhotákovou.

Ta ovšem omluvu odmítla a na svůj Facebook napsala jasný vzkaz. „Madam z Kliniky si na mě vzala právničku a chtějí omluvu za vulgární výrazy poškozující osobnostní práva té osůbky. Té, která by upalovala policisty a ohání se svobodou slova. Tak co jim vzkážeme?“ ptá se bývalá policistka v reakci.

Lhotáková nyní dostala předžalobní výzvu, ve které advokátka opět požaduje veřejnou omluvu. „V zastoupení slečny Juřicové Vás vyzývám, abyste nejpozději do deseti dnů prostřednictvím svého profilu na sociální síti Facebook uveřejnila a trvale ponechala viditelnou omluvu slečně Juřicové za původně uvedené hrubé a urážlivé výrazy,“ píše se v dopisu.

Ta ovšem omluvu odmítla a na svůj Facebook napsala jasný vzkaz. „Óléééé, madam z Kliniky si na mě vzala právničku a chtějí omluvu za vulgární výrazy poškozující osobnostní práva té osůbky. Té, která by upalovala policisty a ohání se svobodou slova. Tak co jim vzkážeme?“ ptá se bývalá policistka v reakci.

Lhotáková nyní dostala předžalobní výzvu, ve které advokátka opět požaduje veřejnou omluvu. „V zastoupení slečny Juřicové Vás vyzývám, abyste nejpozději do deseti dnů prostřednictvím svého profilu na sociální síti Facebook uveřejnila a trvale ponechala viditelnou omluvu slečně Juřicové za původně uvedené hrubé a urážlivé výrazy,“ píše se v dopisu.

Bývalá policistka Lhotáková ovšem omluvu nepřipravuje. „Sbohem u soudu, kde se moc těším na vaše dokazování vámi uváděných skutečností,“ píše Lhotáková v odpovědi a dodává, že pokud žaloba nepřijde, bude to brát jako vyhrožování a sama podnikne právní kroky.

Celá kauza souvisí s transparentem na pochodu Prague Pride, ve kterém aktivistka Juřicová vyzývala k „zapalování policie“. Jak informoval server Aktuálně.cz, případem se zabývá Okresní soud v Karviné, aktivistka z Orlové se podle státního zastupitelství dopustila podněcování k trestnému činu. Anarchistka se bránila, že text byl nadsázkou, že chtěla vyjádřit své přání, aby svět byl bez policie.

V případu se poté angažovala právě Petra Lhotáková, bývalá policistka a nynější členka Odborové aliance integrovaného záchranného systému, která na transparent aktivistky upozornila. Lhotáková našemu periodiku poskytla rozhovor, v němž uvedla, že „paní musí být buď na hranici mentální retardace“ a že dotyčná „je opravdu blbá“. Také mluvila o spratcích, lehkoživkách, exotech a ksindlech. „Policie, to jsou lidé. Vadí mi, že sami policisté nekonali a čekali až na nějaký impulz. Funguje určitá politická korektnost. Ukazuje se, že policie není apolitická, straní příživníkům. Co taková slečna dává státu tím, že okupuje Kliniku, dělá ze sebe hrdinku a teď bude fňukat u soudu? Doufám, že vznikne precedens a tyhle lehkoživky budou trestány stejně jako jiní. Takhle to dál nejde,“ prohlásila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…