Sledovanost ČT24 stoupla při oslavách výročí revoluce o třetinu

18.11.2019 13:34

Téměř o třetinu oproti běžným dnům stoupla sledovanost kanálu České televize ČT24 v neděli při celodenním vysílání k 30. výročí sametové revoluce. Program ČT24, složený z živých přenosů oslav či debat s pamětníky, přilákal za celý den 1,758 milionu lidí ve věku nad 15 let, zatímco obvykle má diváků asi o 400.000 méně. ČTK to dnes řekla mluvčí televize Karolína Blinková.

Sledovanost ČT24 stoupla při oslavách výročí revoluce o třetinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Vysílání ČT24 k výročí listopadových událostí roku 1989 začalo ráno a trvalo až do noci. Celodenní podíl ČT24 na sledovanosti televizí v Česku dosáhl v neděli 17. listopadu 6,43 procenta, což je podle Blinkové jedna z nejvyšších hodnot roku. Během dne se v některých časech vyšplhal podíl sledovanosti ČT24 až na téměř 12 procent.

„Třicáté výročí začátku sametové revoluce bylo pro Českou televizi zřejmě největší zpravodajskou akcí roku,“ uvedla mluvčí ČT. „Reportéři, kameramani i technici vyrazili na všechna důležitá místa v Praze i v regionech. Jakub Železný vedl rozhovory na Vyšehradě, Michal Kubal na Albertově a Martin Řezníček se Světlanou Witowskou moderovali Události z Národní třídy,“ doplnila.

V Praze i dalších městech a obcích republiky se v neděli konala řada oslav výročí sametové revoluce v roce 1989 i připomínek protinacistických protestů studentů v roce 1939. Na Národní třídu v Praze, která je symbolem událostí listopadu 1989, dorazilo podle policie asi 40.000 lidí a podobný počet diváků měl i večerní koncert na Václavském náměstí.

Mimořádné události Praha zažila také v sobotu, kdy na demonstraci proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na Letenské pláni dorazilo podle různých odhadů mezi 250.000 až 300.000 lidí. Na ČT24 se v dobu konání demonstrace dívalo 167.000 lidí. Na sledovanosti televizí v Česku v danou dobu měl program podíl zhruba deset procent. Alespoň na chvíli si ČT24 v době vysílání k demonstraci zapnulo přibližně 675.000 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…