Šlouf končí s politikou, u Zemanovců je dusno

12.11.2010 19:40

Těsně před víkendovým sjezdem partaje se do sebe pustili sympatizanti a odpůrci jednoho ze zakladatelů SPOZ Miroslava Šloufa.

Šlouf končí s politikou, u Zemanovců je dusno

Partaj v květnových volbách sice se 4,3 procenty hlasů nedosáhla na místo ve sněmovně, nicméně odčerpala voliče ČSSD. Sociální demokraté tak navzdory svému těsnému vítězství nesestavili vládu a byly vyšachováni koalicí ODS, TOP 09 a ČSSD.

Nicméně Strana práv občanů - Zemanovci inkasovala od státu volební příspěvek, který činí 23,5 milionu korun.

Tragické volby

Spory se v partaji rozhořely po nedávných komunálních volbách, které byly pro stranu neúspěšné. Hlavní tváří kampaně se v hlavním městě stal kontroverzní lobbista a bývalý šéfporadce premiéra Miloše Zemana Miroslav Šlouf, Zemanovci v Praze naprosto propadli.

Část členů si nyní myslí, že si Šlouf ve straně uzurpuje příliš velkou moc ve svůj prospěch.

Zeman odešel, ač neměl

"Během několika měsíců jsme dramaticky prohráli troje volby a jediný, kdo vyvodil osobní závěry, byl právě Miloš Zeman, i když to evidentně nebylo vhodné," píše ve svém prohlášení, které má server Aktuálně.cz k dispozici, Jiří Kajetán, který stál u zrodu strany.

"Kladu si často otázku, zda vědomě, či nevědomě uvrhl stranu do marastu Miroslava Šloufa, zákulisního, nečestného a neformálního řídícího strany se svými přisluhovači," dodává vzápětí

Podezřelá volba

Podobně situaci vidí i další člen strany, expředseda buňky v Královéhradeckém kraji Jaroslav Syrový. "Chci vystoupit, pro mě je nepřijatelné být ve stejné straně jako Šlouf. Takových bulíků jako já tam byly stovky," vysvětlil naštvaně.

Část Zemanovců nyní tvrdí, že sobotní sjezd není svolaný správně a mluví o nedemokratické volbě delegátů. Není taky jasné, kam se poděla velká část peněz, Šlouf proto slibuje audit. Sám dodává, že chce partaj pouze předat a odejít, s politikou končí.

Čtěte také:

Šlouf se vrací. Nechal se přesvědčit mladými

Šlouf špatně hospodaří, volají lídři SPOZ. Jděte, odpovídá Zeman

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…