Slovensko dnes začalo dodávat plyn na Ukrajinu

02.09.2014 18:51

Slovensko dnes zahájilo reversní dodávky plynu na Ukrajinu. Denně by potrubím mělo protéct více než dvacet milionů krychlových metrů plynu. Podle šéfa ukrajinského Naftogazu by zpětné dodávky mohly pokrýt až čtyřicet procent spotřeby plynu na Ukrajině.

Slovensko dnes začalo dodávat plyn na Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Potrubí, ilustrační foto

Slovenská společnost Eustream dnes otočila tok plynu a na Ukrajinu bude rekonstruovaným potrubím Vojany-Užhorod dodávat denně dvacet sedm milionů krychlových metrů plynu. Podle rádia Hlas Ruska by za každých tisíc krychlových metrů plynu mělo na slovenském účtu pravidelně přistávat tři sta šedesát tisíc amerických dolarů.

Šéf ukrajinského plynárenského podniku Naftogaz Andrij Kobolev odhaduje, že zpětné dodávky plynu mohou pokrýt až čtyřicet procent veškeré spotřeby dováženého plynu na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…