Slovenský Majdan. Poslanec doplnil k podivným příběhům konkrétní jména. Kiska, nebo záhadný kanadský „novinář“

26.10.2018 9:56

Slovenský poslanec za SMER-SD Ľuboš Blaha se na serveru VašeVěc.cz rozepsal o pokusu o majdan na Slovensku a jeho aktérech.

Slovenský Majdan. Poslanec doplnil k podivným příběhům konkrétní jména. Kiska, nebo záhadný kanadský „novinář“
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Slovenský poslanec Ľuboš Blaha ze strany Smer

Blaha se úvodem svého textu vyjádřil ke slovům sociálnědemokratického expremiéra Jiřího Paroubka. Ten uvedl, že za pokus o státní převrat na Slovensku nese vinu prezident Andrej Kiska a zahraniční tajné služby. 

„Po vraždě novináře Kuciaka a jeho snoubenky se podařilo zmanipulovat slovenské střední vrstvy, které dlouhá léta od roku 2006 musely strpět politickou dominanci strany Smer Roberta Fica na Slovensku k pouličním kraválům,“ všímá si Blaha Paroubkových slov. Ten také uvedl, že „Ficova vláda je nepohodlná, a to jak politicky jinak zcela neschopné slovenské opozici, tak odcházejícímu prezidentu Kiskovi i některým zahraničním zpravodajským službám.“

Původní text ZDE.

„Vidím to stejně jako Jiří Paroubek. Otázkou je, kdo byl hlavním pěšákem ‚některých zahraničních zpravodajských služeb‘,“ sdělil Blaha a jmenuje Toma Nicholsona, Lucii Nicholsonovou, Andreje Kisku  a korporátní média a nevládní organizace. 

O Nicholsonovi Blaha dlouhodobě podle svých slov hovoří jako o agentovi amerických tajných služeb. „Pomáhal odstranit Mečiara, byl jedním z hlavních aktérů Gorily, byl poslední, kdo telefonoval se zavražděným advokátem Valkem a byl hlavním spouštěčem útoku na vládu po Kuciakově vraždě,“ uvádí Blaha.  

Následně zmiňuje také bývalou manželku Toma Nicholsona Lucii. „Politická aktivita této političky SaS byla zhruba půlroku před vraždou téměř nulová a stejně i po vraždě. Ale zhruba týden chrlila tři tiskové zprávy denně a vytahovala jednu kauzu za druhou,“ připomíná Blaha a dodává, že se politička podílela na pokusu o státní převrat – přes mobilizaci ulice, majdanizaci slovenské společnosti a šíření nenávisti vůči vládě. 

Dalším důležitým pěšákem na slovenské politické scéně je podle Blahy prezident Andrej Kiska. „Málokdo na Slovensku věří tomu, že Kiska je autonomní politik. Je přes své poradce srostlý s americkou ambasádou přímo pupeční šňůrou. Říká se, že plní jejich pokyny jako poslušný svazák,“ dodává Blaha. 

„Většina slovenských médií, které vlastní různé finanční skupiny, Kiskovi několik let vytváří kult osobnosti. Rozvíjejí různé zpravodajské hry a hlavní úlohou je útočit na Fica a jeho vládu. I ty se na majdanu výrazně podílely,“ míní Blaha se slovy, že Kiska zneužil Nicholsonovu verzi k tomu, aby mobilizoval ulici. 

„Majdan zorganizovali jeho mládežníci Šeliga a Farská, jejichž propojení na prezidentský palác už nikdo ani neskrývá. Posloužili i herci. Masy se zorganizovaly za několik dní s pomocí etablovaných mimovládek, které jsou financované prostřednictvím americké vlády a amerických finančníků. Nechyběly plakátky, odznaky, zkrátka – profesionální práce,“ konstatuje Blaha.

Výsledkem pak podle něj byl několikaměsíční politický rozvrat. A celé to bylo vytvořené jen kvůli konspirační teorii o Italech, kterou vytvořil Nicholson, zpropagovala Nicholsonová, politicky zneužil Kiska a na denní bázi akcelerovala korporátní média a mimovládky,“ zmínil poslanec se slovy, že od začátku bylo jasné, že poprava Kuciaka posloužila k státnímu převratu a šlo o cynickou a surovou hru o moc. Vyzval rovněž, že tito lidé, kteří zneužili vraždu dvou mladých lidí, by měli pykat. 

„Zatím jsme Slovensko ubránili, přátelé. Ale ono to přijde zas. Protože velký bratr není spokojený. A jeho pěšáci čekají na pokyny. Nezastaví se před ničím. Bojujeme dále. Za pravdu. A za Slovensko,“ uzavřel Blaha. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…