Směšný Hamí. Soukup zdrbal Hamáčkovy poslance a pobaveně četl jeho dopis

08.02.2019 21:58

Jaromír Soukup dnes ve svém pořadu Moje zprávy na TV Barrandov mluvil především o poslancích z ČSSD, uvedl, že nechodí do Poslanecké sněmovny, aby mohli „jednat s lobbistama a domlouvat kšeftíky“. Věnoval se také předvolebním slibům Andreje Babiše a narážel na jeho slova, že to nebyly sliby, ale mapování potřeb: „Já mám takový pocit, že to ti lidi jako mapování nebrali,“ řekl Soukup. A na závěr označil post ministra kultury za „zašívárnu“.

Směšný Hamí. Soukup zdrbal Hamáčkovy poslance a pobaveně četl jeho dopis
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup propírá finance ČT

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí
První Soukupova zpráva zněla „Hami a Poc zachraňují ČSSD“. Soukup v ní rozebíral dopis, jejž napsali Hamáček a volební lídr ČSSD do Evropského parlamentu Pavel Poc. Soukup přečetl jeho část, ve které se mimo jiné píše: „Pokud se máme vymanit z krize nezdaru, musíme ukázat, že se ČSSD mění, a to každému, kdo sdílí naše hodnoty.“ Moderátor označil dopis za směšný.

A k Hamáčkovi Soukup mluvil dále: „Vaši poslanci nemusí chodit na hlasování Sněmovny,“ rýpl si do něj, jelikož nedávno ukazoval docházku a „socani v ní zaostávají“. Soukup podotkl, že díky tomu mohou poslanci ČSSD ve volném čase místo sezení ve Sněmovně „jednat s lobbistama a domlouvat kšeftíky“.

V souvislosti s ČSSD Soukup připomněl slovní přestřelku poslanců Jana Birkeho (ČSSD) s Lubomírem Volným (SPD), k níž došlo před týdnem na půdě Poslanecké sněmovny.

Volný tehdy prohlásil: „EU – to je obchod s chudobou. EU – to je obchod s bídou. EU – to je obchod s lidským utrpením. EU – to je obchod se smrtí. Protože EU jako taková podporuje nelegální imigraci do Evropy. EU je obchod s chudobou dělníků, kteří pracují u nás v montovnách. EU – to je obchod s chudobou při vyvážení mnoha set miliard korun zisku z naší země, který už se tady v této zemi nikdy neobjeví. EU – to je obchod s chudobou Řecka. EU – to je do budoucna zkáza Evropanů a zkáza Evropy. A co se týká prvního a prozatím naštěstí jediného odsouzeného teroristy v rámci České republiky, tak toho jste vytvořili vy. (Smích v sále.) Vy! Vítači! Vy, kteří jste podporovali nelegální migraci. Vy, kteří dnes podporujete legalizaci nelegální migrace! Vy jste vytvořili pana Baldu! Protože jste ho vyděsili (smích napříč sálem), že by tady jednoho dne mohla být situace úplně stejná, jako reálně je v Německu. Ve Francii! V Anglii! Ve Španělsku! V Itálii! To vy jste jej vytvořili! A já vás žádám, abyste s tím přestali! Abyste přestali děsit občany České republiky tou vizí, že by tady jednoho dne mohli žít pod hrozbou útoku kyselinou, pobodáním nožem, znásilňováním, vražděním a teroristických útoků! Přestaňte to dělat! Přestaňte podporovat legalizaci nelegální imigrace! Přestaňte podporovat sebevražednou politiku Evropské unie a vzpamatujte se! Protože lidé jako vy vytvořili Breiviky! Lidé jako vy vytvořili pana Baldu a lidé jako vy jsou bezpečnostním ohrožením této země!“

Birke Volného krotil, a to si Volný nedal líbit:„Jestli máte problém se mnou něco řešit, tak pojďte ven! A tam si to můžeme vyřešit.“ Soukup to okomentoval: „Byl z toho malér a dle médií z toho Volný vyšel jako fašista.“

„I další zpráva se týká socanky,“ prozradil Soukup a měl na mysli ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou. Soukup prý včera „zapl pořad“ Máte slovo Michaely Jílkové. „A to jsem neměl dělat,“ zhodnotil své pocity. Díl, v němž se řešil balíček na podporu rodin, shrnul: „Maláčová se nedala a řvala tam tak, že by přehádala i tureckou trhovkyni.“ Zjednodušeně pak vysvětlil, že dávkový systém, podle Maláčové, by měl fungovat „na bázi trampolíny“: „Když někdo padá, tak ho odrazí zpátky.“ Řekl a Maláčové doporučil, aby se vrátila na zem. „Ale to bychom po ní chtěli moc,“ dodal.

Další zpráva – „slibem nezarmoutíš“ – se točila okolo Andreje Babiše a jeho předvolebních slibů, které se mu příliš nedaří plnit. Soukup připomněl Babišova slova, že to nebyly sliby, ale mapování potřeb: „Já mám takový pocit, že to lidi jako mapování nebrali,“ řekl a vyjmenoval některé z příkladů: „Při návštěvě Libereckého kraje Andrej Babiš slíbil obchvat České Lípy, ačkoliv Ministerstvo dopravy slíbilo, že postup urychlí, neděje se stále nic.“

„V Semilech Andrej Babiš řekl: ‚To kam ty děti chodí, to jsou boudy‘,“ citoval Soukup premiéra a jeho pohled na místní školku. Starostku Semil prý Babiš poslal za Schillerovou na Ministerstvo financí, jenže nastal problém: „Nikdo neví, kam se peníze poděly, protože semilské děti stále chodí do té boudy,“ glosoval Soukup a vzpomněl i na slíbenou rychlobruslařskou dráhu pro Martinu Sáblíkovou. „Ale prý kdo si počká, ten se nakonec dočká, ale já bych řekl, že zase nic,“ dodal.

Soukup probral i post ministra kultury, který označil za „zašívárnu“ a Staňka okomentoval: „Většinou na sebe upozorní, jen když přijde za premiérem s nataženou ručičkou,“ řekl v souvislosti, že Staněk chce „na kulturní radovánky“ o 2,4 miliardy navíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…