Smlouva o sKartách nebyla uzavřena podle práva, tvrdí Krása

20.11.2012 22:36

Po výměně ministrů na resortu práce a sociálních věcí se leccos ohledně tzv. sKaret změnilo. Podle poslankyně ODS Lenky Kohoutové budou karty jen povinným identifikátorem a k vyplácení dávek budou nepovinné. Radě postižených ale vadí smlouvy o kartách.

Smlouva o sKartách nebyla uzavřena podle práva, tvrdí Krása
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása

„Jsem přesvědčen, že tady došlo k obrovskému zmatení veřejného a soukromého práva,“ uvedl v Událostech, komentářích předseda Národní rady zdravotně postižených Václav Krása. „Přece nejde, aby smlouva se soukromým subjektem byla nad zákon,“ stěžoval si.

Poslankyně Lenka Kohoutová ho ale uklidňovala, že sKarty budou nadále povinné jen jako identifikační karty. To Krása chápe, vadí mu ale, že soukromé údaje daných osob půjdou do České spořitelny.

„Ne, ona je nedostává,“ odmítla ale Kohoutová, že by banka dostávala citlivé soukromé údaje, o kterých by neměla vědět – leda jméno apod. Krása ji však opravil. Banka se dozví například výši příspěvku, a tak ví, jak je daná osoba na příspěvku závislá.

„Takové to věci nemá soukromý subjekt mít,“ hájil se Krása. A hned uvedl příklad. „Česká spořitelna může připravovat různé nabídky pro tyto rodiny. Může tyto informace využívat k nějakým svým podnikatelským aktivitám,“ dodal. Na mysli měl zřejmě i půjčky.

„Česká pošta věděla to samé,“ argumentovala však Kohoutová. „To bych řekla, že je zavádějící,“ dodala. „My chceme dosáhnout toho, aby bylo řečeno, že ta smlouva nebyla uzavřena podle českého práva,“ stál si ale Krása za svým.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…