Smrdutá šaškárna, stupidita. Pavel Šafr si četl rozhovor MF DNES s Babišem a udělalo se mu zle

21.02.2018 21:29

Šéfredaktor serveru Forum24.cz Pavel Šafr se tentokrát zhrozil nad tím, jak je možné, že MF Dnes otiskla třístránkový rozhovor se svým majitelem, tedy současným premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). To se podle šéfredaktora neděje snad nikde na světě, možná s výjimkou nějakého pouštního emirátu. „Takovou trapnost žurnalistiky totiž nedovoluje lidská soudnost,“ kroutí Šafr nevěřícně hlavou.

Smrdutá šaškárna, stupidita. Pavel Šafr si četl rozhovor MF DNES s Babišem a udělalo se mu zle
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Premiér Andrej Babiš v pořadu Partie.

„Pouze zaostalé orientální despocie, sultanáty a emiráty mohou být postaveny na myšlence, že sultánovi či emírovi, v češtině bychom řekli prostě vládci nebo knížeti, patří všechno, a tudíž si může dovolit všechno. A proto i noviny nebo televize, které jsou emíra, seznamují lid s emírovými myšlenkami,“ napsal Šafr ve svém textu na serveru Forum24.cz.

Podle Šafrových slov však není divu, že České republice, která je již několikátým rokem ve stavu sebezesměšnění, přijde vlastně normální, když předseda vlády Andrej Babiš nechá sám se sebou připravit ve svých vlastních novinách rozhovor. „Rozhovor, který předstírá normální rozhovor normálních novin s normálním premiérem,“ zdůraznil Šafr, podle kterého v tomto rozhovoru ze sebe Babiš dělá akorát oběť tajemného spiknutí a ukřižovaného mesiáše. „Nechápu, jak takový projev naprosté stupidity může společnost považovat za normální,“ uvedl.

Původní text ZDE.

Za vrchol tohoto novinářského díla považuje Šafr otázku redaktora Koláře svému vlastnímu zaměstnavateli, zda by přísahal na život svých dětí, že nespolupracoval s StB. „To je smrdutá šaškárna. A teď se podržte! Pan Babiš odpoví, že ano. To jste nečekali, že,“ dodal ironicky. Právě v době, kdy vycházejí v dříve svobodných novinách takovéto rozhovory, proto prý potřebujeme nezávislá média.

„Náš předseda vlády, majitel MF Dnes, monopolní výrobce bionafty z řepky olejné, majitel reprodukčních klinik, výroben hnojiv, jatek a uzenářství a také náš největší zemědělec, který hospodaří na opuštěné půdě mj. po obětech holokaustu a zlikvidovaných sedláků z doby komunismu, za což pobírá evropské dotace, se Státní bezpečností určitě nespolupracoval,“ reagoval na Babišovu odpověď Pavel Šafr a na závěr poznamenal, že tomu se asi přece musí věřit, když přísahal na život svých dětí, protože kdyby lhal, tak by ty děti zřejmě okamžitě zasáhl blesk.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …