Šmucler napomenul žokeje Váňu za podporu Babišovi. A kníže...

14.10.2013 8:52

Velká pardubická neunikla pozornosti předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi, který událost okomentoval na svém facebookovém profilu. "Letošní Velká pardubická byla věru pozoruhodná, neboť vítězná klisna odstartovala a od začátku až do konce, což se děje velmi vzácně, naprosto dominovala závodu. A přesvědčivě vyhrála. Potěšilo mě, že měla číslo 9," napsal bývalý ministr zahraničních věcí.

Šmucler napomenul žokeje Váňu za podporu Babišovi. A kníže...
Foto: archiv
Popisek: Žokej Josef Váňa

O rozruch se ale postaral také legendární žokej Josef Váňa. Ten sice v neděli před cílem upadl a závod nedojel, ale poté, co do cíle došel nezraněn po svých a ohlásil konec kariéry, národu v reakci pro Českou televizi sdělil, že sice nevyhrál, ale to není důležité. Důležitější je podle něj to, aby nadcházející volby vyhrál Andrej Babiš se svým hnutím ANO. To by i pro něj prý bylo vítězství.

Zajímavé na Váňově politickém sdělení je především to, že ve sněmovních volbách v roce 2010 usiloval o vstup do sněmovny z desátého místa na karlovarské kandidátce TOP 09. Nyní tedy žokej převlékl dres, když veřejně podpořil podnikatele a miliardáře Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

Mohl si to odpustit

Váňovo vyjádření do médií okomentoval lékař a moderátor Roman Šmucler, který je příznivcem TOP 09 a byl ve sněmovních volbách v roce 2010 lídrem karlovarské kandidátky. Nakonec ale na post jedničky rezignoval a dal přednost akademické půdě, habilitoval se na Karlově univerzitě jako docent.

"Krásný závod a konec velké legendy. Jen tu politiku si mohl odpustit. Minule horoval za TOP 09. Je jedno, za koho dneska bojoval. Sem to nepatřilo. Tohle se nedělá. Tak jako i kampaň s Jágrem pro Vodňanská kuřata v době kampaně," napsal na svůj Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…