Smutek za Karla Gotta: Sousedé vedle Bertramky trpí. Svíčky jsou úplně všude

10.10.2019 18:02

Lidé v davech neustále proudí k vile zpěváka Karla Gotta, aby přinesli květinu či zapálili svíčku. Pietní místo už nestačí, a tak lidé pokračují k sousedům. Ti se tak téměř nedostanou z domu, píše server iDNES.cz.

Smutek za Karla Gotta: Sousedé vedle Bertramky trpí. Svíčky jsou úplně všude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před vilou Karla Gotta na pražské Bertramce se pole svíček značně rozšířilo. I večer sem proudí zástupy lidí

Bertramka je od minulého týdne v obležení lidí. Ti sem před vilu Karla Gotta, jenž zesnul ve věku 80 let, chodí zapalovat svíčky a pokládat květiny. Auto, které v dané lokalitě stojí, je podle serveru iDNES.cz obehnané svíčkami. Sousedé sice situaci chápou, zároveň ale přiznávají, že si oddychnou, až zájem lidí opadne. 

Server popisuje, jak lidé přicházejí, či dokonce přijíždějí taxíky. Na místo totiž ve velkém přijíždějí i cizinci, především tedy Němci. Vjet autem přímo na místo je vzhledem k úzké ulici nemožné. Problém však je i v tom, že lidé ponechávají svá auta v ostatních ulicích, kde zase mají místní problém odstavit své vozy. 

„Karel Gott byl velmi příjemný a slušný soused,“ podotkla Jana Čáslavková, jež bydlela nedaleko Gottových. Další sousedka Zuzana pak o Gottovi říká, že byl úžasný. Pokud byste místo hledali, jen těžko zabloudíte. Davy lidí totiž proudí tam i zpět.  

Hasiči pak v souvislosti s velkým množstvím svíček nabádají k opatrnosti. Svíčky by se neměly pokládat na trávu, ploty či do blízkosti obrázků a suchých květin. Místo chce TSK uklidit dva dny po sobotním pohřbu, tedy v pondělí 14. října. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…