Snad po tomto nabití úst konečně dostaneme rozum. Ekonomka Šichtařová doufá

24.04.2020 12:03

Ekonomka Markéta Šichtařová má za to, že přišel čas na to, aby si Češi pořádně nabili ústa a konečně zase přišli k rozumu.

Snad po tomto nabití úst konečně dostaneme rozum. Ekonomka Šichtařová doufá
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Markéta Šichtařová prý v poslední době slyšela či četla řadu promluv o tom, jak v koronavirové krizi selhala volná ruka trhu, tím i celý kapitalismus a nastal čas věci zásadně měnit.

Sama to tak ale rozhodně nevidí. Má naopak za to, že selhali ti, kteří na místo kapitalismu aplikovali v časech krize socialistická opatření.

Takže jen abychom v tom měli pořádek: ekonomický svět se vážně svým specifickým způsobem hroutí. Hroutí se, protože levice celého světa propadla záchvatu socialistického šílenství. Úroky jsou záporné. Cena ropy záporná. Byty se skoro nedají koupit. Ne, ani jedno nevyprodukoval 'kapitalismus' či volný trh. Všechny tři zrůdnosti vyprodukovaly socialistické zásahy centrálních bank a vlád,“ vypálila Šichařová ostrý slovní náboj na blogu iDNES.cz.

Záporné úroky vyprodukovaly centrální banky. Ty prý nesou vinu i na vysokých cenách bytů, protože svými zápornými úroky navodily situaci, že se vyplatilo investovat peníze jen a pouze do domů a bytů, což vedlo k růstu cen nemovitostí. Záporné úroky povedou také k tomu, že lidé, kteří si dnes spoří na stáří, nebudou mít ve stáří nic víc, než oči pro pláč.

Záporné ceny ropy vyprodukovaly podle ekonomky vlády, které lidem zakázaly cestovat a tím vytvořily přebytek ropy na trhu. Černé zlato neměl kdo spotřebovávat. To může vést k tomu, že státy na Blízký východě rapidně zchudnou, zradikalizují se a třeba se dají na pochod. Lidé si často myslí, že obyvatelé Blízkého východu už radikální jsou, ale podle Šichtařové je to jen slabý odvar toho, co se bude dít, až ti lidé skutečně nebudou mít co jíst, protože nebudou mít peníze, za které by si koupili jídlo.

„Všechny tři nemorální zrůdnosti nadělají ještě mnohem víc zla, než většina lidí dnes dokáže dohlédnout,“ pokračovala.

Podobných problémů by se prý dala najít celá řádka, ale ekonomka už je hledat nechce. „Protože slepý nevidí, hluchý neslyší a socialista nemyslí. Ten si nejdřív musí nabít ústa. Až se restartujeme od nuly, bude zas dobře. Život si z úpadku vždycky najde cestičku,“ uzavřela svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…