Snad voliče přesvědčíme, aby nás podpořili, říká Jurečka

27.05.2017 19:01

Prvním místopředsedou KDU-ČSL byl znovu zvolen ministr zemědělství Marian Jurečka. Získal 65,5 procenta hlasů, porazil šéfa poslaneckého klubu Jiřího Miholu. Jurečka novinářům řekl, že chce pokračovat v úspěšné spolupráci v tandemu s předsedou Pavlem Bělobrádkem, který dnes obhájil předsednický post. Hlavním úkolem v nejbližší budoucnosti je podle něj získat mezi voliči podporu pro koalici s hnutím Starostové a nezávislí (STAN).

Snad voliče přesvědčíme, aby nás podpořili, říká Jurečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

„Je to věrohodná politika, politika lidí nové generace, nezatížená skandály z minulosti – ani politickými, ani podnikatelskými,“ charakterizoval Jurečka spojenectví se STAN, které dnes na sjezdu delegáti definitivně schválili. „Byl bych rád, kdybychom naprosto otevřenou normální lidskou formou dokázali lidi přesvědčit, aby nám tu podporu dali větší než doposud,“ řekl Jurečka.

Ministr zemědělství je přesvědčen o tom, že ve spojení se Starosty mají lidovci šanci uspět v podzimních parlamentních volbách. Nepochybuje o tom, že koalice překoná i desetiprocentní hranici potřebnou pro zisk poslaneckých mandátů. „Se vší pokorou říkám, že tu podporu prostě máme,“ uvedl. Výsledek odhadl na 14 procent, což je podpora, kterou některé aktuální průzkumy přisuzují například sociálními demokratům.

Se staronovým předsedou Bělobrádkem vede Jurečka lidovce sedmým rokem. „Delegáti nám dali šanci v úspěšném tandemu s Pavlem Bělobrádkem pokračovat dál,“ komentoval výsledek dnešní volby Jurečka.

Více než šedesátiprocentní podporu spolustraníků vnímá Jurečka jako dostatečnou. „Myslím, že to byl férový otevřený souboj s Jirkou Miholou. Podpory si vážím, myslím, že přes 60 procent je slušná podpora,“ hodnotil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…