Šnajdr a Fuksa odcházejí na ministerstva. Na rok mají vystaráno

13.11.2012 8:15

Rebelové ODS Ivan Fuksa a Marek Šnajdr se mohou vrátit na svá původní pracoviště na ministerstvech financí a zdravotnictví. A jejich šéfové je navíc ze zákona nesmějí příštích dvanáct měsíců propustit. Pokud o jejich služby nestojí, musí se ministr Miroslav Kalousek a ministr Leoš Heger (oba TOP 09) s pány dohodnout. Podaří se to?

Šnajdr a Fuksa odcházejí na ministerstva. Na rok mají vystaráno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS v čele s poslancem Tluchořem

Politici ODS Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr před několika dny opustili své poslanecké funkce pro nesouhlas s posléze přijatým daňovým balíčkem. Co budou dělat dál? Podle informací úterního Práva se nemusí bát o svou budoucnost. Zákon o platech ústavních činitelů totiž stanoví, že poslanci a senátoři se po skončení svého mandátu mohou vrátit na svá původní pracoviště. Zákonodárcův zaměstnavatel navíc nesmí navrátilce propustit po  dobu příštích dvanácti měsíců.

Kantýna ani sklady volné místo nemají

Ivan Fuksa se tak může vrátit na Ministerstvo financí, kde před nástupem do pozice poslance vykonával funkci prvního náměstka a Marek Šnajdr se může vrátit do služeb Ministerstva zdravotnictví. Petr Tluchoř zůstává ve Správní radě VZP. Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) počítá, že se s Ivanem Fuksou dohodnou na jeho odchodu, zajímavější to bude na Ministerstvu zdravotnictví. Šéf resortu Leoš Heger (TOP 09) totiž dal opakovaně najevo, že by Šnajdra rád dostal z pozice předsedy Správní rady VZP a dá se předpokládat, že o jeho služby příliš nestojí ani na ministerstvu.

„Ptal jsem se, a sklad, archív i kantýna jsou plně obsazeny, tak to příliš optimisticky nevidím," zažertoval o své další práci pro ministra Hegera Šnajdr. „Pokud by pan ministr potřeboval motor skutečných reforem, tak bych o tom uvažoval, ale jinak to neplánuji a nepočítám s tím."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…