Sňatek z rozumu, ne z lásky. Hašek promluvil o premiérovi i plánech do budoucna

24.04.2014 19:19

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek z ČSSD v ČT prozradil, že příští rok nebude kandidovat do vedení strany. Chce být hejtmanem a letos obhájit post předsedy Rady Asociace krajů ČR.

Sňatek z rozumu, ne z lásky. Hašek promluvil o premiérovi i plánech do budoucna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Já neuvažuji o tom, že bych na jaře kandidoval do nejvyšších funkcí sociální demokracie. Já budu obhajovat funkci předsedy Rady Asociace krajů. To je parketa, ve které se cítím jako ryba ve vodě, a tam budu chtít zůstat. Já zůstávám v Jihomoravském kraji a tady stoprocentně prosadím sociálnědemokratický program,“ prohlásil sebevědomě.

Výsledek voleb byl šokující

To, že lhal o lánské schůzce s prezidentem Zemanem krátce po sněmovních volbách, považuje za hrubou chybu. „Považuji za chybu, že jsem říkal, že schůzka nebyla, když byla. Ale pořád nevidím nic špatného na tom, že jsme se s panem prezidentem setkali. Byla to prostě reakce na šok z výsledků levice ve volbách. Pro mě to je uzavřená záležitost a už se k tomu nehodlám vracet,“ dodal.

Následně ujistil, že premiér Sobotka má jeho podporu. „Nechci sestřelit Bohuslava Sobotku. Já chci, aby byl úspěšným premiérem a jsem přesvědčen, že jestli v budoucnu přijde atak na premiéra, nebude to z řad sociální demokracie. My jsme spolu několikrát mluvili, vyříkali jsme si spoustu věcí. Jsme profesionálové, jsme prostě odsouzeni ke spolupráci. Není to sňatek z lásky, spíš z rozumu,“ konstatoval.

Čtvrteční rozhodnutí karlovarského hejtmana Novotného zůstat navzdory stranickému usnesení ve funkci hejtmana i poslance Hašek respektuje. „Je to osobní rozhodnutí Josefa Novotného, já to beru na vědomí a respektuji ho. Stranické usnesení bylo doporučující a je na každém z nás, jak se rozhodne. Kolega Novotný mi včera naznačil, jak se rozhodne. Sociální demokracie bude tu záležitost řešit. Je to o diskusi,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…