Sněmovna asi schválí převod zbytku peněz na restituce do rozpočtu

10.05.2013 14:50

Sněmovna asi schválí novelu zákona o restitucích, která umožní převést z účtu určeného na nápravu některých majetkových křivd do státního rozpočtu zhruba 180 milionů korun. V dnešním druhém čtení nezazněly žádné pozměňovací návrhy, přijetí normy doporučil i rozpočtový výbor.

Sněmovna asi schválí převod zbytku peněz na restituce do rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kromě veselí se ve sněmovně také hlasovalo

Předloha je podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) čistě technická a uvádí, jak naložit se zbytkovým účtem. Vznikl tím, že oprávněné osoby, které dostaly výrazně zhodnocené stavby, doplácely rozdíl.

Zákon o zmírnění následků některých majetkových křivd je jedním z prvních restitučních předpisů

"Hlavním důvodem navrhované změny je skutečnost, že agenda zákona se již blíží svému ukončení a bez této úpravy není možné finanční prostředky odvést do státního rozpočtu," uvedlo v důvodové zprávě Ministerstvo financí.

Zákon o zmírnění následků některých majetkových křivd je jedním z prvních restitučních předpisů, které přijala Česká republika po roce 1990. Důvodem bylo zmírnění některých majetkových křivd učiněných totalitním režimem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…