Sněmovna bude schvalovat snazší přechod mezi mobilními operátory

13.09.2019 6:28

Sněmovna bude dnes schvalovat novelu, která má usnadnit přechod klientů mezi mobilními operátory a zvýšit tak konkurenci. Ve finále jsou i dvě drážní předlohy. Vládní zavádí systém jednotných jízdenek na železnici, poslanecká umožní provoz vlaků metra bez strojvůdců. Poslanci by také mohli dokončit schvalování lesní novely k účinnějšímu boji s kůrovcovou kalamitou.

Sněmovna bude schvalovat snazší přechod mezi mobilními operátory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na programu sněmovny bylo například zdražení ročních dálničních známek ze současných 1500 na 2000 Korun

Předloha o elektronických komunikacích předpokládá zejména snížení pokuty za přechod k jinému mobilnímu operátorovi a zkrácení lhůty pro převod telefonního čísla. Vládní drážní novela umožní cestujícím jet při jedné cestě na jednu jízdenku vlaky různých dopravců. Do systému budou muset vstoupit všichni dopravci, kteří jezdí na základě objednávek státu a krajů. Nyní si musí cestující kupovat v případě přestupů mezi vlaky různých dopravců více jízdenek.

Novela lesního zákona počítá například s tím, že opatření podporující boj s kůrovcem budou moci nově stanovit ministerstvo zemědělství, krajské úřady a obce s rozšířenou působností. Opatření by měla okamžitou platnost, projednávána by byla následně.

Na programu dnešní schůze jsou také výroční zprávy České televize za roky 2016 a 2017. Poslanci je začali projednávat už v lednu, debatu o nich dosud nedokončili. Odkládané projednávání zpráv je sledované kvůli tomu, že jejich dvojí neschválení by mohlo vést k odvolání Rady České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …