Sněmovna probere zprávu NKÚ. Informace jsou pro vládu zdrcující

25.03.2021 6:30

Poslanci by dnes měli opět jednat o organizaci letošních maturit a o plánu na otevírání škol, které jsou zavřené kvůli epidemii covidu-19. Ve druhém čtení je na programu volební novela.

Sněmovna probere zprávu NKÚ. Informace jsou pro vládu zdrcující
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Reaguje na nález Ústavního soudu, který zrušil část pravidel pro sněmovní volby. Na programu jsou také pravidelné interpelace na členy vlády.

Sněmovna na dnešek zařadila také debatu o zprávě Nejvyššího kontrolního úřadu o loňských nákupech ochranných zdravotnických pomůcek. Úřad například tvrdí, že ministerstva zdravotnictví a vnitra při nich dost nespolupracovala, což vedlo k chaosu i velkým cenovým rozdílům pořízeného materiálu. Není ale jisté, zda se dolní komora k jednání o zprávě dostane, nebo zda je dokončí.

K debatě o maturitách a o otevírání škol se poslanci vrátí po dvou týdnech. V případě volební novely budí spory některé pasáže, jak je podpořil ústavně-právní výbor. O obsazení části poslaneckých křesel by po volbách mohla rozhodovat stranická vedení tím, že určí kraje, kterým připadnou zbývající mandáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…