Sněmovní výbor pro bezpečnost se kvůli policii sejde ve čtvrtek

21.06.2016 13:12

Sněmovní výbor pro bezpečnost se kvůli situaci v policii sejde ve čtvrtek. Svolal ho místopředseda výboru Bronislav Schwarz (ANO), uvedla Česká televize. Schwarz řekl ČTK, že výbor svolal na žádost poslanců a informoval o tom jeho předsedu Romana Váňu (ČSSD), který je nyní v zahraničí. Jednání výboru by se měl podle Schwarze zúčastnit i odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta, šéf ostravské expozitury ÚOOZ Jiří Komárek i státní zástupce Ivo Ištvan.

Sněmovní výbor pro bezpečnost se kvůli policii sejde ve čtvrtek
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz, lídr Severočechů za Ústecký kraj, číslo 2 na kandidátce ANO v Ústeckém kraji

Schwarz také řekl, že při svolávání výboru postupoval přesně podle zákona. Bezpečnostní výbor může svolat jeho předseda, případně i místopředsedové. Schůzi může iniciovat podle jednacího řádu dolní komory i skupina nejméně šesti členů výboru. Podle Schwarze je nutné zklidnit situaci.

Také koaliční KDU-ČSL podle dnešního vyjádření svého předsedy Pavla Bělobrádka považuje za nezbytné, aby se k situaci v policii výbor sešel. O svolání výboru žádá odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Chce výbor informovat o možném propojení policie na lidi z kriminálního prostředí. Od policie odchází k poslednímu červnu, nesouhlasí s reorganizací celostátních policejních útvarů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…