Snídaně u Babiše? Míchaná vejce za 165, jogurt s nutellou za 170 korun

24.06.2023 6:25 | Reportáž

REPORTÁŽ ParlamentníListy.cz pozorně sledují vývoj cen potravin. Pravidelně přináší informace o lokální i zahraniční situaci. Protentokrát jsme se podívali na snídaňová menu. Jedná se o celkem oblíbený začátek dne mnoha lidí.

Snídaně u Babiše? Míchaná vejce za 165, jogurt s nutellou za 170 korun
Foto: Pixabay License
Popisek: Snídaně, ilustrační foto

Protože jsme se pohybovali v Průhonicích, vyzkoušeli jsme i místní Sokolovnu. Místo, které je nad jiné spojeno s expremiérem Andrejem Babišem. V okolí pracuje, bydlí, cvičí.

Místním šéfkuchařem je Jiří Eberl.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29715 lidí
Prostory vypadají velmi dobře, útulně, před Sokolovnou i uvnitř je naprostý pořádek.

Jídlo opravdu chutná. Jediné, co nás vyloženě zarazilo, byly vyšší ceny. Protože jsme hovořili o snídaních, začneme u nich. V nabídce je hned několik možností: tři míchaná vejce stojí 165 korun, vaječná omeleta s avokádem a rajčaty vychází na 255 korun. O něco levnější je bílý řecký jogurt s banánovo-avokádovou nutellou, stojí 170 korun.

Tyto pokrmy měly v menu označení „rychlá snídaně“.

Kdo by dostal chuť na tu klasickou, narazí na o něco širší nabídku. Vejce Benedikt je za 235 korun, anglická snídaně (sázené vejce, grilovaná slanina, vídeňské párky, pečené žampiony, fazole v tomatové omáčce) rovněž. Křupavý croissant s pečenou slaninou přijde strávníky na 195 korun.

Jídelní lístek je také zajímavý.

Saláty se v průhonické Sokolovně pohybují kolem tří set korun, předkrmy kolem 250 korun. Zde je na výběr například mozzarella burrata s variací rajčat nebo smažené krevety v kokosové strouhance (320 korun).

Hlavní chody? Kachní prso se žlutým kari je za 365 korun, hovězí pečeně stojí 345 korun. Dětská jídla se pohybují od 145 do 185 korun.

Všechno, co jsme viděli, vypadalo velmi dobře.

Na místo jsme se vypravili nahodile, bez ohlášení a krátce hovořili pouze s obsluhou. Někdy je prý lidí hodně, jindy méně. Andrej Babiš na místo podle všeho chodí také, rád a často. Někdy jí salát, jindy tatarák a topinky.

Před Sokolovnou jsme potkali dvě místní ženy. Podnik prý znají, na jídlo tam ale nechodí. Je prý drahé. „Ale jinak je tu pořádek, auta parkují, kde mají, vlastně o tom ani nevíme,“ řekla pětašedesátiletá obyvatelka Průhonic. Když jsme se zeptali na „souseda Babiše“, uvedla, že ho párkrát viděla v teplákovce. Ale prý vždycky zdraví. Potom se rozloučila a zmizela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

už i PL jedou anti-Babiše, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr1559 , 24.06.2023 11:57:21
... tak to asi bude pravda, že se pod novými vlastníky PL změni na další provládní medium a nebude už vlastně co číst ... tak to je super určitě se z dezinformačního webu stanou plátkem se správným neoliberálním názorem. Proč se zrovna probírají ceny v restauraci, kterou vlastní Babiš? stejné a vyšší ceny jsou ve spoustě ostatních restaurací, ale musí se vytáhnout zrovna Sokolovna v Průhonicích. Ale nakonec melte si co chcete nás neovlivníte a ani neumlčíte a ty ostatní, které jste zracovali, není škoda a pumpujte to do nich zas a znova.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…