Sníh dopadl na Rakušana. „Honil” na něm politiku a dohnalo ho to

02.12.2023 18:13 | Monitoring

Předseda STAN Vít Rakušan vyjádřil na svém twitterovém profilu radost ze sněhu. Ale zdůraznil, že nás nadílka nesmí zviklat ohledně klimatické změny, která stále probíhá. V diskusi si ministr vnitra mohl přečíst ledacos výživného

Sníh dopadl na Rakušana. „Honil” na něm politiku a dohnalo ho to
Foto: ČT24
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v pořadu Otázky Václava Moravce

„Napadl sníh. Nepotěšil asi řidiče a silničáře, ale spoustě lidí radost udělal. Lyžařům, romantikům, dětem... Mně. Přímo dětinskou radost udělalo sněžení i jedné specifické skupině lidí: těm, kdo ,nevěří' na změnu klimatu. Když v zimě nasněží, tak jakápak klimatická změna přece? Tuhle bohorovnost, tohle ,zatím dobrý' nám hlavně mladší generace oprávněně vyčítá. Aktuální sněžení sice místy snižuje viditelnost, nemělo by ale vést k tomu, že nedohlédneme dál než na špičku vlastního nosu, pokud jde o budoucnost planety," napsal k dnešní sněhové nadílce ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Dostal však napomenutí. „Nerozfoukávejte prosím ten generační konflikt. Názor na klima není determinován věkem a myšlenka, že ,nás nad 40 se to už netýká, tj. na našich dětech nám absolutně nesejde', je strašně pitomá," napsal jeden z diskutérů.

„Máte pravdu, týká se to nás všech. Jen ty ,vtípky' na téma ,sněží, tak přestaňte bláznit s klimatickou změnou' a narážky na klimatickou úzkost tady na X vidím hlavně u starší a střední generace, tedy když vynechám anonymy," odvětil Vít Rakušan.

„Počkejte na Vánoce, nebo jiné zimní měsíce, kdy bude +10 °C. To pak bude právě projev té změny," napsal Rakušanovi další diskutující.

„Já ji nezpochybňuji, doufám, že je to z toho příspěvku zřejmé," odvětil Rakušan.

Další z diskutérů připomněl šéfovi resortu vnitra kauzu Dozimetr. „Dětinskou radost bych měl z toho, kdyby MV už konečně dospěl jako chlap a podal demisi, protože se zapletl do aféry Dozimetr," napsal.

„Kdyby se zapletl, nepochybně by to udělal. Pěknou sobotu a nevěřte blábolům," napsal Vít Rakušan.

Pod tweetem ministra Rakušana se pak sešla řada dalších názorů na klimatickou změnu, na něž už sám šéf resortu nereagoval.

„Je vědecký dokázáno, že klimatická změna neexistuje. Green Deal je podvod a obyčejný byznys pro vyvolené a nástroj k likvidaci ekonomiky Evropy a zotročeni obyvatel," komentuje uživatel.

„Tzv. ‚změna klimatu’ je ve skutečnosti jen obří byznys a obří tunel. A vzhledem k určité agresivitě a nepřipouštění diskuze i určitá forma fanatismu," uvádí další.

„Tak už vás pomalu začínám řadit k těm hysterickým politikům jako je Pekarová, Černochová, Vystrčil. Uvědomte si, že současnou hysterickou GD politikou ničí EU Evropu ekonomicky. Uvědomujete si to vůbec? A kolika procenty ovlivňuje Evropa klima, osmi, deseti?" oznamuje ministrovi další.

„Á, další spasitel a zachránce planety," poznamenává další uživatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

A tendle , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 02.12.2023 18:52:44
učitelek lll cenové tady ministruje,,Kolik že nás staly jeho pitome nápady??A proč STAN ? Stačí ZAN,, zloději a nezávislý,,

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…