Snížená empatie je Zemanova slabina. Může za to jeho intelekt, míní Rusnok

09.03.2013 9:15

Miloš Zeman je, podle ekonoma a prezidentova poradce Jiřího Rusnoka, člověk se sníženou mírou empatie, který má problém s personální intuicí. Právě tato vlastnost pak vede k tomu, že má Zeman sníženou schopnost rozeznat kvality lidí, jež se kolem něj pohybují. Zapomenutým mužem na Hradě Zeman rozhodně nebude, tvrdí Rusnok v rozhovoru pro MF Dnes.

Snížená empatie je Zemanova slabina. Může za to jeho intelekt, míní Rusnok
Foto: archiv redakce
Popisek: Ekonom a exministr průmyslu a obchodu Špidlovy vlády Jiří Rusnok

Nový prezident je, podle Jiřího Rusnoka, totiž muž, který velmi rozumí svým rolím. „Myslím, že Miloš Zeman se bude chovat standardně,“ říká v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes Rusnok. Na druhou stranu je fakt, že má Zeman velmi dobrou paměť, s čímž je dobré počítat. „S pamětí umí pracovat,“ říká ekonom.

Nabízí se tak otázka, zdali si bude pamatovat oněch 27 „zrádců“ v ČSSD, kteří Zemana v roce 2003 nevolili. Rusnok si ovšem nemyslí, že by Zemana nyní uspokojovala revanš nebo pokoření nějakých osob.

Zeman je měnší ďábel než Klaus

Bývalý ministr financí a průmyslu ve vládách ČSSD volil Zemana i před deseti lety. Alespoň v prvním kole, než vypadl. Drží se totiž velmi jednoduchého hesla: Lepší je ďábel, kterého známe. Prezident republiky je totiž příliš vážná funkce, než aby dal hlas do nějakého experimentu. „Pro mě je rozhodně Miloš Zeman mnohem menší ďábel než Václav Klaus,“ míní Rusnok.

Ďábel nového prezidenta tkví prý v tom, že je to člověk s jistou sníženou mírou empatie. To pak vede k tomu, že jeho schopnost rozpoznat kvality lidí, kteří se kolem něho pohybovali a pohybují, jsou o něco snížené. „Miloš má problém s personální intuicí a on to ví,“ tvrdí Rusnok s tím, že pokud se někdo narodí talentovaný jako Zeman, tak má problém mezi svými vrstevníky. „To je problém nadaných dětí, to je známá věc,“ dodává ekonom.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…