Sobotka a jeho ministři mají víc poradců než Rusnokův tým

19.03.2014 8:02

Již nyní má kabinet premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) více poradců, než kolik jich měl předchozí kabinet Jiřího Rusnoka. A to ještě další poradci přibudou, čtyři členové vlády si svůj tým teprve vytvářejí. Informoval o tom server Aktuálně.cz s tím, že se rovněž nedá zjistit, jak velké odměny jednotliví poradci dostanou.

Sobotka a jeho ministři mají víc poradců než Rusnokův tým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní lavice ve sněmovně

Také jména poradců jsou utajována, přestože, jak server upozorňuje, mají na chod země klíčový vliv. Jejich odměny, které každý měsíc pobírají, se prý blíží i k platům nejvýše postavených pracovníků ve státní správě. Například o tom, jaké měsíční odměny dostanou spolupracovníci premiéra, je podle serveru jasné pouze to, že čtyři poradci ze 36 budou pracovat bezplatně.

Server uvádí, že v současné době mají ministři a předseda vlády celkově více než sto poradců a v porovnání s kabinetem Jiřího Rusnoka je jejich počet již nyní zhruba o pětinu vyšší.

Poradců ale bude ještě víc. Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek a ministři Marian Jurečka, Marcel Chládek a Jiří Dienstbier je dosud nemají. Někteří z nich serveru sdělili, že svůj tým spolupracovníků teprve vytvářejí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…