Sobotka bude jednat se slovinským premiérem Cerarem

23.01.2017 6:20

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se dnes v Praze sejde s předsedou slovinské vlády Mirem Cerarem. Budou jednat o vzájemném obchodě nebo o budoucnosti Evropské unie. V Praze si Cerar také připomene 60. výročí úmrtí slovinského architekta Josipa Plečnika, který je autorem několika významných staveb v české metropoli.

Sobotka bude jednat se slovinským premiérem Cerarem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Česká republika se Slovinskem v poslední době intenzivně spolupracovala zejména v oblasti bezpečnosti. Na slovinských hranicích se vystřídalo několik skupin českých policistů, kteří se podíleli na kontrolách uprchlíků. Se zvládáním migrace pomáhali Slovincům i vojenští zdravotníci.

Cerar si chce v Praze připomenout i Plečnika, který zemřel 7. ledna 1957. Plečnik byl za prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka hradním architektem a podílel se na úpravách Pražského hradu. Podle jeho návrhu byl postaven kostel Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze na Vinohradech, který se uchází o zápis na seznam světového dědictví UNESCO.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…