Sobotka bude v Číně jednat se svým protějškem Li Kche-čchiangem

17.06.2016 6:08

Jednání s nejvyššími čínskými představiteli čekají dnes českého premiéra Bohuslava Sobotku během druhého dne jeho pracovní cesty po Číně. Předseda české vlády se sejde se svým protějškem Li Kche-čchiangem a bude jednat také s jedním z místopředsedů (vicepremiérů) čínské Státní rady Ma Kchajem. Sobotka také vystoupí na zahájení setkání představitelů regionů, které spadá pod platformu spolupráce Číny a zemí střední a východní Evropy.

Sobotka bude v Číně jednat se svým protějškem Li Kche-čchiangem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda české vlády se s čínským premiérem setká podruhé během sedmi měsíců. Při jednání chce navázat na témata, jimiž se zabývali, když byl Sobotka v Číně loni v listopadu. Důraz tedy bude znovu kladen na ekonomickou a obchodní spolupráci. Na poslední schůzce se premiéři věnovali také mezinárodnímu terorismu, klimatickým změnám nebo reformám v Číně.

Na setkání regionálních představitelů platformy 16+1 bude Sobotka nejvýše postaveným představitelem zemí střední a východní Evropy a při slavnostním zahájení přednese projev. Setkání se zúčastní také šéf Asociace krajů ČR a zároveň jihomoravský hejtman Michal Hašek. Jihomoravský kraj patří k regionům, které již obchodují s Číňany, jež zajímá vinařství a investice do infrastruktury.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…