Sobotka dnes bude jednat s francouzským premiérem Vallsem

18.04.2014 6:11

Premiér Bohuslav Sobotka se dnes dopoledne v Paříži setká s francouzským ministerským předsedou Manuelem Vallsem. Jednat mají především o energetické bezpečnosti Evropy, vzájemném obchodu nebo spolupráci resortů obrany. Sobotkova návštěva Francie dnes druhým dnem končí.

Sobotka dnes bude jednat s francouzským premiérem Vallsem
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Bohuslav Sobotka

Čerstvý ministerský předseda Francie přijme Sobotku hodinu před polednem v Matignonském paláci. Dá se očekávat, že se v debatě dotknou také aktuální krize na Ukrajině, o níž ve čtvrtek Sobotka hovořil i s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem. Shodli se na tom, že za současnou situaci je především zodpovědné Rusko, které by mělo snížit svou vojenskou přítomnost podél hranic s Ukrajinou.

První den návštěvy Francie kombinoval Sobotka státnické povinnosti se stranickými, když se večer zúčastnil zahájení kampaně evropských socialistů k volbám do Evropského parlamentu.

Sobotka se jako předseda vlády do Francie podíval poprvé. Bilaterálně zatím navštívil Slovensko, Polsko a Německo. Připravuje se také jeho cesta do Rakouska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…