Sobotka je vůl, píše analytik Kotrba. Zde je důvod

22.05.2016 19:24

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) si vysloužil slovní kopanec od analytika Štěpána Kotrby. Předseda vlády se prý chová jako vůl, pokud jde o sudetské Němce.

Sobotka je vůl, píše analytik Kotrba. Zde je důvod
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Předseda ČSSD i vládní koalice poskytl rozhovor deníku Právo. V něm mimo jiné konstatoval, že žijeme v době, kdy Evropané musí spolupracovat a nám se nabízí spolupráce se sudetskými Němci. Když si to Štěpán Kotrba přečetl, zareagoval na sociální síti Facebook po svém „Hmmm, rizika v Evropě už jednou sudeťáci vyvolali. Skončilo to druhou světovou... Sobotka je vůl,“ napsal doslova.

Šéf vlády v rozhovoru ocenil, že sudetští Němci udělali několik vstřícných kroků, v poslední době především ze svých stanov odstranili ustanovení, podle něhož se v minulosti chtěli domáhat navrácení majetků v České republice. To prý neznamená, že by Sobotka hodlal přepisovat historii. Podle vlastních slov si je vědom toho, co se dělo v českém pohraničí před válkou, co nacisté rozpoutali v naší zemi za války a že také nakonec válku prohráli. Pro odsun Němců vyjadřuje pochopení, ale nikoli pro divoký odsun Němců.  

Fakt, že se ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) zúčastnil sjezdu sudetských Němců v Norimberku, vnímá Sobotka jako symbol zlepšování našich vztahů, na kterém pracuje od česko-německé deklarace z roku 1997. „Je to úkol naší generace, abychom hledali společnou řeč. Rizik, před kterými Evropa stojí, je mnoho. Potřebujeme spojence, abychom je zvládli,“ uvedl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…