Sobotka nechápe, proč by měla ČSSD Altnerovi platit. Nic mu nedlužíme, tvrdí nově

22.04.2016 7:41

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) bouchl do stolu a jasně vysvětlil, jak vidí spor své strany s advokátem Zdeňkem Altnerem. Ačkoli už bylo soudem pravomocně rozhodnuto o tom, že má sociální demokracie zaplatit právníkovi 337 milionů korun, předseda strany je přesvědčen, že nemusí verdikt soudu naplnit. ČSSD prý totiž nikdy neobdržela služby, za které by teď měla platit.

Sobotka nechápe, proč by měla ČSSD Altnerovi platit. Nic mu nedlužíme, tvrdí nově
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

„Čelíme rozhodnutí soudu, které je bezprecedentní a které ukládá sociální demokracii platit za služby, které nikdy nedostala. Není možné, aby se sociální demokracie, a vlastně není možné, aby se kterýkoli občan České republiky dopředu vzdal svých práv,“ konstatoval premiér ke kauze Altner. Jeho slova přinesla páteční MF Dnes.

Šéf nejsilnější vládní strany vnímá rozsudek jako nespravedlivý a je ochoten využít k obraně všech dostupných prostředků. Ani trochu se mu nelíbí, že by za vlekoucí se soudní spor měla platit jen sociální demokracie. Sluší se dodat, že spory strany s advokátem se táhnou od počátku tisíciletí.

Opozice však na premiérovi nenechává nit suchou. Předseda vlády je podle opozičních politiků první osobu ve státě, která by měla respektovat rozhodnutí nezávislých soudů. Pokud tak nečiní, nedává dobrý příklad svým spoluobčanům. Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová k tomu poznamenala, že si sociální demokraté mohli vybrat, zda smlouvu s advokátem Altnerem v boji o Lidový dům podepíšou, či nikoli. A někdejší předseda strany Miloš Zeman se rozhodl, že ji podepíše. A jeho nástupci dnes musejí nést následky tohoto rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…