Sobotka po volebním propadáku prozradil, co se teď bude dít v ČSSD

09.10.2016 12:37

I u Pirátů se chtějí po volebním debaklu učit sociální demokraté. V rozhovoru pro Seznam Zprávy to uvedl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Sobotka po volebním propadáku prozradil, co se teď bude dít v ČSSD
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sociální demokracie ve víkendových volbách prohrála. Vítězství v devíti krajích slaví hnutí ANO Andreje Babiše, sociální demokraté jsou vítězi jen ve dvou regionech. I z toho důvodu musí strana hledat recept, jak zmobilizovat voliče. To se jí podle slov Sobotky nyní nepodařilo. „Působí tu velmi silný soupeř, hnutí ANO, které těží z toho, že je součástí vlády, a zároveň působí, jako by bylo součástí opozice,“ uvedl Sobotka.

Je tedy nutné zaměřit se na inovaci programu. „Jednou z věcí, na které se musíme podívat, jsou témata jako ochrana životního prostředí, téma kultury, ale i třeba digitální ekonomiky, virtuálního prostoru, kde se pohybuje mladá generace, témata, kterými se zabývají Piráti,“ zmiňuje premiér. Důležité podle jeho názoru je, že strana musí být schopna získat více hlasů ve velkých městech. „Tam jsme dopadli výrazně hůř než na venkově,“ řekl.
 
 
Sobotka i přes volební neúspěch nechce rezignovat na jarním sjezdu ČSSD na předsedu strany. Znovu se o tento post hodlá ucházet. Možná však bude mít vyzyvatele v podobě úspěšného jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly. „Jsme demokratická strana a může se stát, že se ke kandidatuře na předsedu může někdo odhodlat. Já to nedoporučuji, jenom říkám, že stát se to může,“ uvedl.
 
Strana získala ve víkendových krajských volbách jen 386 150 hlasů, což je třetí nejhorší výsledek v historii. 
  • Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…