Sobotka přesvědčoval Zemana, že jeho výhrady nebrání jmenování ministrů

10.01.2014 18:04

Šéf sociální demokracie a příští premiér Bohuslav Sobotka dorazil krátce před 16:00 za prezidentem Milošem Zemanem na Hrad. Na schůzce mu měl předat jeden z originálů podepsané koaliční smlouvy.

Sobotka přesvědčoval Zemana, že jeho výhrady nebrání jmenování ministrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman v pátek projevil výhrady k některým ministrům ze sociální demokracie. Jednalo se konkrétně o Jana Mládka a Milana Chovance. „Snažil jsem se pana prezidenta přesvědčit, že ty výhrady neznemožňují, aby se stali ministry,“ prohlásil Sobotka po skončení schůzky.

Nová vláda nebude jmenována dříve, než bude ve sněmovně schválen návrh služebního zákona v prvním čtení. Jedná se o podmínku prezidenta, aby se šéf ANO Andrej Babiš mohl stát ministrem financí. Návrh by se měl projednávat na mimořádné schůzi sněmovny 21. ledna.   

Argumenty prezidenta nejsou tak závažné, aby vedly k úvahám o změně personálních nominací

Sobotka dále odmítl pokusy Zemana zasahovat do složení nového vládního kabinetu. "Argumenty, s nimiž prezident přišel ve svém dnešním veřejném vyjádření, nepokládám za tak závažné, aby vedly k úvahám o změně personálních nominací. Pokud jde o námitky týkající se Milana Chovance či Jana Mládka, nejde v žádném případě o informace nové, překvapivé či takové, které by nebyly veřejnosti a médiím známy již delší dobu," uvedl Sobotka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…