Sobotka připustil, že v ČSSD referendum o koalici nebude

10.12.2013 18:11

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka postupně opouští myšlenku, že by se konalo stranické referendum o koaliční smlouvě. Nakonec podle něj stačí, když ji o víkendu schválí ústřední výkonný výbor.

Sobotka připustil, že v ČSSD referendum o koalici nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Ve smlouvě například bude závazek trojice stran, aby byla zavedena nižší sazba DPH pro léky, knihy, pleny a výživu pro děti. Platit bude od roku 2015. "Přesná sazba daně v koaliční smlouvě uvedena nebude. Řešit ji budeme později. ČSSD bude prosazovat, aby třetí sazba byla 5 procent," uvedl pro iDnes.cz Bohuslav Sobotka.

ČSSD, ANO a lidovce ještě čeká večerní jednání, kde budou zřejmě nejpalčivějším tématem právě daně. Sociální demokraté chtějí alespoň vyšší sazbu daně z příjmu pro banky. To se však nelíbí silnému koaličnímu partnerovi.

"My stále vycházíme z toho, že nechceme zvyšovat daně. Peníze lze ušetřit z provozních výdajů resortů. A je také třeba lépe vybírat daně," stojí si za svým hnutí ANO slovy šéfa jeho poslanců Jaroslava Faltýnka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…