Sobotka s Merkelovou dohodl schůzky ministrů. První vyrazí do Berlína Mládek

13.03.2014 20:37

Premiér Bohuslav Sobotka se na nynějším jednání s německou kancléřkou Angelou Merkel dohodl na vzájemných jednáních jednotlivých ministrů obou zemí. Jako první se již v pátek sejdou ministři průmyslu Jan Mládek a jeho německý protějšek Sigmar Gabriel.

Sobotka s Merkelovou dohodl schůzky ministrů. První vyrazí do Berlína Mládek
Foto: Radim Panenka
Popisek: Výhled od německého kancléřství na Spolkový sněm

Informoval o tom server Aktuálně.cz s tím, že řešit budou především energetickou politiku. Následovat by mělo jednání ministrů odpovědných za vědu a výzkum.

Na páteční schůzce se má podle serveru řešit především evropský klimaticko-energetický balíček. „Ten počítá s omezením skleníkových plynů či zvýšením podílu obnovitelných zdrojů do roku 2030 v rámci Evropy na 27 procent,“ napsal server, podle nějž snížení CO2 česká vláda podporuje. Ale podíl obnovitelné energie by tak rychle růst neměl, protože „takto rychlý nárůst by mohl mít negativní dopady do cen elektrické energie“, citoval server Sobotku s tím, že čeští politici budou proto prosazovat, aby o podílu rozhodovaly národní vlády. Podle Sobotky prý pro to Merkel vyjádřila porozumění.

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …