Sobotka se hádal s Moravcem: Neděláme žádné veletoče

14.07.2013 12:19

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka usedl ve studiu České televize proti moderátoru Otázek Václavu Moravcovi. Hned v úvodu debaty se oba pánové přeli o tom, zda ČSSD pod Sobotkovým vedením provádí, či neprovádí názorové veletoče. Sobotka jednání ČSSD vnímá jako zcela konzistentní.

Sobotka se hádal s Moravcem: Neděláme žádné veletoče
Foto: Hans Štembera
Popisek: V hotelu Olšanka zasedal ÚV ČSSD. Šéf ČSSD Sobotka zatím neprozradil složení nové stínové vlády

Moderátor Václav Moravec připomněl Sobotkovi proměny názorů vedení ČSSD, od důsledné preference předčasných voleb, po zájem o pověření k sestavení vlády ve druhém pokusu, pokud by Rusnokův kabinet důvěru nezískal. Pak se ho ptal na vysvětlení těchto „názorových veletočů“.

"To nebyly žádné názorové veletoče. My jsme pouze diskutovali o variantách, co dělat, kdyby se nám nepodařilo prosadit rozpuštění sněmovny. Pokud se jmenování Rusnokovy vlády nestalo katalyzátorem rozpuštění sněmovny, jak jsme očekávali, tak samozřejmě uvažujeme o alternativách vývoje," vysvětloval Sobotka.

Pokud by se prý ve středu Poslanecká sněmovna rozpustila, tak by tam Rusnokova vláda vůbec už s žádostí o důvěru přijít nemohla. "Ale teď hrozí, že tu možnost mít bude, a my si musíme ujasnit, jak na tuto žádost reagovat," vysvětloval předseda ČSSD.

"V příštím týdnu se snažíme rozpustit sněmovnu, to je to hlavní. ČSSD se prý stále snaží přesvědčit k podpoře tohoto návrhu i ODS a TOP 09," shrnul Sobotka plány své strany. Na druhou stranu ale přiznal, že požadovaných 120 poslanců stále nemá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…