Sobotka šel k Zemanovi zvesela. Integraci levice ale odmítl

06.02.2013 16:34

Marie Benešová či Zdeněk Škromach (oba ČSSD) propagují myšlenku sjednocení nekomunistické levice před volbami tak, aby vznikl silný politický blok, který ve volbách získá tolik hlasů, že se při sestavování vlády nebude třeba opírat ani o podporu komunistů, ani o pomoc pravicových stran. Dva nejvýše postavení muži ČSSD předseda Bohuslav Sobotka a statutární místopředseda Michal Hašek však koncept sjednocené levice jednoznačně odmítli. Informuje o tom server iDnes.cz

Sobotka šel k Zemanovi zvesela. Integraci levice ale odmítl
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Anketa

Dělá Jiří Dienstbier dobře, když ostře kritizuje Zemana?

23%
77%
hlasovalo: 3386 lidí

"Když se podíváme na většinu zemí v Evropské unii, tak levice je tam pluralitní. Existují tam levostředové strany, více či méně radikální levicové strany, ale to je přirozený stav, který v demokratické společnosti funguje. Nemyslím, že by bylo dobré integrovat levici," řekl iDNES.cz Sobotka.

Sobotka šel na schůzku s úsměvem

Svého předsedu jednoznačně podpořil i druhý muž ČSSD Michal Hašek, když zdůraznil, že sjednocování levice není na pořadu dne. Prvořadým úkolem ČSSD je přesvědčit voliče, že právě ona je to nejlepší levicovou stranou na politické scéně.

K Zemanovi jakožto budoucímu prezidentovi ovšem Sobotka mířil s úsměvem na tváři. Se smíchem prohlašoval, že se jako občan rád setká s budoucím prezidentem, kterého sám volil. Zdálo se, že nemá obavu z možného štěpení ČSSD pod Zemanovým vlivem, na což upozorňuje řada odborníků.

Předseda ČSSD se chtěl se Zemanem pobavit o složení Ústavního soudu ČR či o podpisu Fiskálního kompaktu EU. ČSSD je totiž tomuto podpisu nakloněna ještě před přijetím eura v Česku, podobně jako TOP 09, Zeman k tomu ale před přijetím eura v naší zemi nevidí důvod.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…