Sobotka si to nechce kvůli Albertovu se Zemanem rozházet. Máme nastavenou komunikaci, vysvětloval

23.11.2015 17:35

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nepředpokládá, že kvůli sporu o vystoupení prezidenta Miloše Zemana na Albertově 17. listopadu po boku extremistického Bloku proti islámu skončí komunikace mezi Hradem a vládou. Před svým odletem do Číny řekl, že prezident by neměl vystupovat na akci xenofobní sekty šířící nenávist. Zeman se podle něj projevem na Albertově zařadil mezi populisty. V Šanghaji dnes premiér ČTK řekl, že komunikace s Hradem bude dál pokračovat. Chystá se jednání o zahraniční politice.

Sobotka si to nechce kvůli Albertovu se Zemanem rozházet. Máme nastavenou komunikaci, vysvětloval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"My máme s panem prezidentem nastavenou pravidelnou, velmi intenzivní komunikaci a ta komunikace bude pokračovat bez ohledu na to, jestli se ve všech věcech úplně shodujeme nebo neshodujeme," uvedl Sobotka. Doplnil, že když má pocit, že prezident jedná v zájmu České republiky, tak jeho kroky podporuje. "Koneckonců podpořil jsem i jeho minulou cestu do Číny. A pokud mám pocit, že pan prezident udělá nějakou chybu, tak to také otevřeně řeknu," uvedl Sobotka.

Předseda vlády předpokládá, že se s prezidentem sejde na připravovaném jednání nejvyšších ústavních činitelů o koordinaci zahraniční politiky.

"Nejvyšší ústavní činitel země, která má hlubokou humanistickou a demokratickou tradici, by neměl vystupovat na shromáždění xenofobní sekty, které bylo naplněno šířením intenzivní nenávisti," řekl Sobotka minulý týden Hospodářským novinám. Zeman podle něj účastí na akci na Albertově legitimizuje šíření extrémní xenofobie a nenávisti. Zeman oponoval, že jeho projev islamofobní nebo nenávistné formulace neobsahoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…