Sobotka svolá kvůli policii Bezpečnostní radu státu. Oznámil to po schůzce s Chovancem

10.06.2016 22:31

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) svolá na úterý kvůli reorganizaci policie Bezpečnostní radu státu. Policejní prezident a ministr vnitra na její schůzi seznámí členy rady s chystanými změnami ve struktuře policie. Sobotka to dnes sdělil po večerním jednání s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD). Předseda koaličního hnutí ANO Andrej Babiš už dříve uvedl, že se schůze bezpečnostní rady její členové z hnutí nezúčastní.

Sobotka svolá kvůli policii Bezpečnostní radu státu. Oznámil to po schůzce s Chovancem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Ke schůzce rady vyzvalo dnes kvůli sporu o své reorganizaci vedení policie. Jako vhodnější řešení než koaliční dohodovací řízení navrhovali setkání bezpečnostní rady i čelní představitelé vládních lidovců.

Sobotka po schůzce s Chovancem opět kritizoval svého koaličního partnera ANO, které proti změně policejní struktury ostře vystoupilo.

"Hysterie, která kolem toho byla v uplynulých hodinách vyvolána, se podle mého názoru zcela míjí s realitou těchto organizačních změn. Útoky ANO na nezávislost policie pokládám za neadekvátní a zcela účelové, působí to na mne jako součást předem připravené volební kampaně ANO," napsal v SMS zprávě. Tyto politické aktivity koaličního partnera podle něj poškozují nejen policii, ale i fungovaní vládní koalice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …