Sobotka u francouzské ambasády uctil památku obětí útoku v Nice

15.07.2016 16:10

Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes položil květiny u francouzského velvyslanectví a uctil tak památku obětí čtvrtečního útoku v Nice. V kondolenční knize vyjádřil soustrast rodinám desítek lidí, kteří při atentátu zemřeli. Památku obětí přišli k budově ambasády uctít také velvyslanci mnoha zemí a stovky dalších lidí.

Sobotka u francouzské ambasády uctil památku obětí útoku v Nice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Bohuslav Sobotka

„Vyjádřil jsem hlubokou soustrast rodinám obětí teroristického útoku, ke kterému došlo v Nice,“ odpověděl Sobotka na otázku, co vepsal do kondolenční knihy. Předtím položil růže na místo, kam lidé od rána nosí svíčky a květiny.

„Francie může počítat s naší podporou, s naší solidaritou. Česká vláda jednoznačně odsuzuje tento teroristický útok,“ dodal premiér. Podobné události podle něj ukazují, že v současné debatě o budoucnosti EU je nutné myslet zejména na posílení bezpečnosti Evropanů.

Soucit s oběťmi přišli dnes k Buquoyskému paláci vyjádřit také další členové vlády – ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Kytici poslala také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO). Soustrast vyjádřili poslanci hnutí Úsvit-Národní koalice Marek Černoch a Olga Havlová.

V 15:00 se před ambasádou zastavily desítky lidí a držely minutu ticha za zemřelé. K pietě se připojili zástupci diplomatických zastoupení v Praze. Do kondolenční knihy vepsali své vzkazy velvyslanci Slovenska, Rakouska, Argentiny, Turecka, Nizozemska, Spojených států a Portugalska.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…