Sobotka vyrazil za Zemanem do Lán. Spory o ministry prý nečeká

03.01.2014 16:16

Pravděpodobný příští premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vyrazil dnes krátce před 16:00 hodinou do Lán na schůzku s prezidentem Milošem Zemanem, kterého bude informovat o návrhu na složení vlády. Považoval by za paradoxní, kdyby levicový prezident blokoval vládu sestavovanou sociální demokracií, o čemž se spekuluje.

Sobotka vyrazil za Zemanem do Lán. Spory o ministry prý nečeká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Tak já si myslím, že v situaci, kdy je na spadnutí už finální podpis koaliční smlouvy, kdy je na spadnutí finální dohoda o složení příští koaliční vlády, tak si myslím, že je slušné, aby pan prezident dostal informaci, jaké se dá očekávat personální složení nové vlády," řekl novinářům před svým odjezdem od Lidového domu Sobotka, který však odmítl komentovat jednotlivá jména.

"Já bych pokládal za paradoxní, pokud by prezident zvolený s podporou sociální demokracie, a troufám si tvrdit, že kdyby nebylo voličů sociální demokracie, tak by pravděpodobně Miloš Zeman prezidentem nebyl, tak jestliže by levicový prezident blokoval vládu, kterou nyní sestavuje právě sociálně demokratická strana," nechal se také slyšet Sobotka.

Hovoří se přitom o tom, že by Zeman mohl mít i kvůli osobním neshodám problém jmenovat například Lubomíra Zaorálka (zahraničí), Jiřího Dienstbiera (ministr bez portfeje) a Vladimíra Špidlu (práce a sociální věci) do ministerských funkcí. Sám se také nechal slyšet, že do funkce ministra obrany nejmenuje Martina Stropnického, kterého navrhuje hnutí ANO.

"Myslím, že moje dnešní schůzka s panem prezidentem není o nějakém se vzájemném přesvědčování. Já myslím, že každý z nás si může podržet své názory. Důležité je, abychom vykonávali své funkce v zájmu České republiky, v zájmu občanů," uvedl k možným neshodám Sobotka, který je přesvědčen, že i Zeman bude jednat v zájmu občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…