Sobotkova hydra, jako mečiarovci na Slovensku. Vyhnali mě, chtějí mě dostat do vězení, promluvil Babiš naposledy jako ministr, pak si vzal tašku a odjel na Chodov

24.05.2017 18:15

Andrej Babiš už zítra nebude ministrem financí. Šéfem hnutí ANO však zůstane. Co chystá na dobu, až nebude svázán vládními povinnostmi? Nejen na to se Babiše zeptal Jan Pokorný. Babiš prozradil, že si zřídí kancelář na Chodově a začne zase pořádně řídit své hnutí. Podle svých vlastních slov na Chodov jde proto, protože na ministerstvu financí nevítězí pravda, ale korupční hydra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Miroslava Kalouska (TOP 09). Hlavním cílem je prý dostat Babiše do vězení.

Sobotkova hydra, jako mečiarovci na Slovensku. Vyhnali mě, chtějí mě dostat do vězení, promluvil Babiš naposledy jako ministr, pak si vzal tašku a odjel na Chodov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Rozhovor začal tím, že Babiš ukázal na tašku, kterou měl připravenou na stole k odchodu, a pronesl prvních pár slov.

„Nebojte se, já nic tady neukradnu, i když mě teda chce pan premiér odvolat, zatímco paní Valachová, která má korupci, čestně podá demisi,“ smál se Babiš. 

Poté prozradil, že byl odněkud vyhozen už podruhé v životě. „Mě 27. dubna 1995 vyhodili z práce Slováci, takže teďka podruhé jsem dostal padáka,“ vzpomněl na svůj vyhazov z firmy Petrimex, po kterém, podle svých dřívějších slov, musel před Mečiarem a jeho vládou utéct do ČR. A proč byl vyhozen? „V každém případě je to nespravedlivé... Já si myslím, že dneska zvítězila korupční hydra Kalousek – Sobotka, která mě odvolává. Jak říkal Eduard Janota, Bohuslav Sobotka byl tím nejhorším ministrem financí a teď odvolává toho nejlepšího,“ dovolával se slov zesnulého člena úřednické vlády Jana Fischera.   

Nevyloučil, že je odvoláván třeba kvůli tomu, že se stavěl proti prodeji elektrárny Počerady, který plánuje ČEZ. „My jsme ČEZ nikdy neovládali, ten ovládají čtyři odboráři, kteří se tam mají dobře. Může za tím být kauza Diag Human a může za tím být i kauza OKD, kde je premiér Sobotka povolán jako svědek, ale paní soudkyně už rok a půl nic neudělala,“ pálil hned po startu pořadu Babiš do Sobotky i Kalouska.

A premiér hned dostal další ránu. „Pan premiér vládu neřídí, on by neodřídil ani jednu ekonomickou poradu,“ konstatoval Babiš.

„Sociální demokracie má na to manuál, co říkat o Babišovi. Mocenský pakt Kalousek – Sobotka, občas podpořený Pavlem Bělobrádkem (KDU-ČSL). ČSSD má korupci na ministerstvu školství. Tam se rozdělovaly peníze v nějakém bytě. Na ministerstvu financí nikdy nebyla žádná korupce, takže to je připravená kampaň,“ opakoval Babiš věty, které od něj veřejnost slyšela už mnohokrát.  

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Aby nikoho nenechal na pochybách, že to myslí vážně, spustil nanovo. „Takže je to připravená kampaň, na které pracují desítky lidí. Jsou za tím obrovský peníze. Ten Přibil byl na mě nasazen. Praha je malá, takže se povídá leccos. My od těch lidí víme, že první cíl byl mě do 30. dubna dostat do vězení. Zatím se to nepovedlo, tak teď se to bude zkoušet do voleb,“ konstatoval Babiš.

Má prý informace o tom, že na něj byla dlouhodobě nasazena jedna agentura, ale důkazy o tom údajně nemá. Přesto trvá na tom, že se proti němu tradiční politické strany spikly.

„Je to vylhané, pan premiér je zoufalec. Je to bezpáteřní člověk, který zrazuje. Zradil pana prezidenta u parlamentní volby a zradil i mě v parlamentu, když jsem ho přitom podržel. Přitom jsem mohl vyjednávat s Haškem. On s námi podepsal koaliční smlouvu, ale zrazu si vzpomněl, že je tady ústava. Tak proč jsme podepisovali koaliční smlouvu? Já samozřejmě vím, že ústava je nad koaliční smlouvou, ale tak nám měl Sobotka říct od počátku, že bude nadřazovat ústavu, a my bychom nepodepisovali koaliční smlouvu. My ji máme podepsanou a tohle je podraz,“ rozčiloval se host v rozhlase.

Pak se ještě jednou vrátil k Miroslavu Kalouskovi. „O panu Kalouskovi se neví vůbec nic. On je 27 let v politice a on nemá ani auto, ani byt a on žije jen z peněz daňových poplatníků. On je zázračný člověk,“ vypálil Babiš.

Náhle změnil směr a znovu zamířil na premiéra Sobotku. „Já mám papíry na to, že pan Sobotka v roce 1996 lovil černé duše, když kandidoval do sněmovny, ale o tom se nemluví. Pan Sobotka pátrá něco v minulosti, která je ale čistá,“ zdůrazňoval Babiš.

A svou poslední ránu v pozici ministra financí namířil na Českou televizi. „Teďka jsem viděl, že i Česká televize financuje i nějaký film proti mně, kde jsou nějaké naprosto vylhané věty o zemědělství,“ rozčiloval se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…