Sobotkův poslanec: Až voliči Babišovo hnutí prokouknou, klesnou mu preference

17.08.2014 9:12

Sociálnědemokratický poslanec Antonín Seďa předpokládá, že současná vysoká popularita hnutí ANO časem poklesne a ČSSD bude u voličů opět populárnější. Uvedl to v odpovědi na dotaz jednoho ze čtenářů na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Sobotkův poslanec: Až voliči Babišovo hnutí prokouknou, klesnou mu preference
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

„Myslíte, že ANO spadne z preferencí pod ČSSD, nebo to bude i nadále nejsilnější strana v zemi?“ zeptal se poslance čtenář Martin Vraný.

Seďa vidí jeden z problémů ANO v členské základně, kterou si Babišovo hnutí teprve buduje. „Problémem je, že bere, kde bere, takže se členy stávají bývalí komunisté, sociální demokraté, občanští demokraté či liberálové,“ uvedl s tím, že se ukazuje, že vedoucí představitelé tohoto hnutí, až na pár čestných výjimek, nemakají, jak před volbami slibovali. Domnívá se, že tento fakt snad lidem konečně otevře oči.

Veřejnoprávní média prý drží nad ANO a TOP 09 ochrannou ruku

Přiznává, že proti tomu stojí šéf hnutí a ministr financí Andrej Babiš, který hnutí nejen financuje, ale zejména podporuje jím vlastněnými sdělovacími prostředky. Problém vidí poslanec i u České televize a Českého rozhlasu: „Taktéž veřejnoprávní média drží nad tímto hnutím ochrannou ruku. Člověk se diví, jak je možné, že představitelé ANO a TOP 09 dostávají tolik prostoru ve sdělovacích prostředcích,“ konstatoval.

Závěrem zdůraznil, že ČSSD je demokratickou stranou, prý na rozdíl od hnutí ANO. „Kde má největší a poslední slovo jeho zakladatel. Takže je jen otázkou času, kdy tohle vše veřejnost prokoukne,“ dodal poslanec Seďa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…