Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy také Onderku a Staňka

26.03.2018 21:26

Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy ČSSD kromě dříve schválených kandidátů nově také poslance Romana Onderku a poslance a olomouckého primátora Antonína Staňka. Rozhodl o tom dnes krajský výkonný výbor ČSSD. ČTK to řekl předseda krajské organizace ČSSD a poslanec Jan Birke. Řadové místopředsedy bude volit sjezd strany na svém pokračování dne 7. dubna v Hradci Králové.

Sociální demokracie Královéhradeckého kraje podpořila na místopředsedy také Onderku a Staňka
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Současně krajský výkonný výbor dnes potvrdil lednové rozhodnutí krajské konference, která na řadové místopředsedy nominovala hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, starostku Kopidlna na Jičínsku Hanu Masákovou a lékaře z Hradce Králové Lubomíra Hejzlara.

Krajský výkonný výbor také přijal usnesení, že bude trvat na korespondenčním hlasování, tedy referendu, všech členů ČSSD o případném vstupu do vlády s hnutím ANO. Uspořádání závazného stranického referenda o vstupu do vlády s hnutím ANO schválili delegáti první části sjezdu 18. února.

Vedení ČSSD nyní vyjednává o podmínkách možné budoucí vlády s ANO. Po na úterý plánované schůzce předsedy ČSSD Jana Hamáčka a předsedy ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše by měla následovat jednání ve třech, tedy za přítomnosti komunistů, kteří jednají o tiché podpoře případné vlády. Dojednané podmínky případného vstupu do vlády s ANO bude ČSSD probírat na pokračování sjezdu 7. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…