Sockarta nikdy nebyla povinná, ale možná jsem se někdy špatně vyjádřil, kál se v ČT Drábek

10.04.2013 19:39

Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek ujasňoval v ČT některá prohlášení, která měl v minulosti k sKartám. Například prý nikdy nebylo povinné mít sKartu – šlo jen o jeho větu vytrženou z kontextu médii.

Sockarta nikdy nebyla povinná, ale možná jsem se někdy špatně vyjádřil, kál se v ČT Drábek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Drábek

Podle Jaromír Drábka nikdo, kdo chtěl pobírat dávky, nebyl nucen mít sKartu. „Ten zákon jasně říká, že do doby vydání karty se použije dosavadní způsob,“ vysvětloval v Interview ČT24. „Zákon nikde neukládá povinnost držet kartu,“ ujišťoval.

To ale příliš nesouhlasí s jeho minulými výroky. Ty prý byly vytrženy z kontextu. „Pokud nějaká moje věta z nějakého rozhovoru byla vytržená z kontextu, tak je to moje chyba,“ přiznal se nečekaně exministr. „To se občas v médiích stává, že se jedna věta vytrhne z kontextu,“ dodal vzápětí s tím, že ale takovou větu říkat byla skutečně chyba.

Co se týče samotných sKaret, Drábek je stále nijak nekritizuje. „Ke každé legislativě je možné mít nějaké výhrady,“ prohlásil diplomaticky. „Z toho, že někdo podá podání k Ústavnímu soudu, ještě nejde vyvozovat nic,“ dodal.

Zároveň zdůraznil, že ne za všechno může pouze ministerstvo práce. Ve Sněmovně prý zákon notně upravoval Výbor pro sociální politiku společně s poslankyní za ODS Lenkou Kohoutovou. „ODS nechce přiznat, že oni měli zásadní podíl na podobě zákona,“ stěžoval si Drábek.

Stejně tak v případě IT zakázek, za které je viněno jeho bývalé ministerstvo a exnáměstek Vladimír Šiška. „Ty dodatky také podepisovalo ministerstvo vnitra,“ upozorňoval Drábek. „To není, že na ministerstvu práce a sociálních věcí se jeden náměstek rozhodl něco podepsat,“ dodal. Jak si ale IT zakázky na ministerstvu vysvětluje? Moderátorka na ČT nedostala jasnou odpověď – ani že věděl o špatných zakázkách, ani že mu byly zatajeny. „O těch podstatných věcech jsem přesvědčen, že jsem věděl,“ ujišťoval Drábek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…