Šokující tajná nahrávka české soudkyně: Mladá kráva mi tu bude hulákat! Ku*va! Odklízím společenskej odpad...

28.07.2017 9:53

Moderátor Luboš Xaver Veselý v internetové televizi XTV.cz o tom, jak se vyjadřují někteří čeští soudci. Uveřejnil nahrávku řeči soudkyně Krajského soudu ve Zlíně JUDr. Ivety Šperlichové, která se nezdráhala použít slov jako „kráva, hovna, kurva“.

Šokující tajná nahrávka české soudkyně: Mladá kráva mi tu bude hulákat! Ku*va! Odklízím společenskej odpad...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud rozhodl o vině Romana Janouška. Má si odsedět tři roky a na pět let má zákaz řízení. Verdikt není pravomocný, vyslechnout si ho v soudní síni Janoušek nebyl

Soudkyně Iveta Šperlichová je přesvědčena, že by jí společnost měla líbat ruce, neboť ona z ulic odstraňuje lidský odpad. Takto se na nahrávce, kterou má XTV k dispozici, vyjadřovala o lidech vystupujících před soudem. Šlo sice o soukromý rozhovor v přestávkách během soudního procesu, nikoli proslov v soudní síni, ale moderátor Luboš Xaver Veselý nad těmito slovy i tak kroutil nechápavě hlavou.

„Jako ženy v kravíně hovna uklízí, ale jsou na zdravým vzduchu, mezi milejma krávama, který je neosočujou, tak já uklízím společenskej odpad mezi volama, který na mě každej furt někdo útočí zleva, zprava,“ říká mimo jiné na nahrávce Šperlichová.

Anketa

Je v České republice svoboda slova?

5%
95%
hlasovalo: 7349 lidí

 Aby ukázala, s čím musí pracovat, přidala soudkyně Šperlichová příklad. Řešila prý před časem obnovu soudního řízení u muže, který najel autem do mladíka a zabil ho. Za to dostal trest 8,5 roku, ze kterého už má pět let odsezeno. Ale protože je z bohaté podnikatelské rodiny, tak se matka odsouzeného neustále snaží syna očistit, obnovit proces a dokázat, že už by její syn měl být na svobodě.

Při obnově řízení v jednu chvíli matka povstala a doporučila soudkyni Šperlichové, ať se nad sebou zamyslí, a začala na soudkyni údajně hulákat. Reprezentantka spravedlnosti si to nenechala líbit a nařídila odvést matku ze soudní síně.

„Kurva! Ať se ona nad sebou zamyslí, jak vychovala kluka, že zabil bezdůvodně mladýho kluka. (...) Pak mě tady nějaká mladá kráva bude vykládat, ať se nad sebou zamyslím,“ rozpálila se na nahrávce soudkyně.

Vedle toho si na nahrávce pochvaluje, jak dobře se jí soudilo za komunistů. Advokáti prý měli k soudu úctu a žádná soudní řízení se zbytečně neprotahovala. Dnešní mladí advokáti prý vůbec nemají k soudcům úctu.  

Sama Šperlichová poukazuje na to, že je reprezentantkou jednoho ze tří pilířů českého státu, a to soudní moci. Moderátor Luboš Xaver Veselý si právě proto položil otázku, zda by se podle toho paní soudkyně neměla také chovat, a to i v soukromí.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

11:39 Jděte do háje, má říct občan. Herec Dušek dal návod

Herec Jaroslav Dušek vidí problém ve vztahu státu a občanů. Stát prý „buzeruje“ a občané se musejí p…