Som nasraný, napsal volební manažer ČSSD. A padlo: Dienstbier musí do prdele. Špidla musí do prdele

23.10.2017 6:37

Sociální demokracie zažila ve volbách debakl. 15 poslanců a sedmiprocentní výsledek je tím nejhorším v její historii. K výsledku se vyjádřil nejen volební manažer ČSSD Robert Žanony, ale také bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). A v reakci na něj, poněkud ostré, také analytik Štěpán Kotrba.

Som nasraný, napsal volební manažer ČSSD. A padlo: Dienstbier musí do prdele. Špidla musí do prdele
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

„Včerejškem skončila polistopadová ‚první Česká republika‘ a lidé rozhodli o totální změně politické mapy v ČR. Pro sociální demokracii to nebyla facka, ale knock out. Chybu by měla nynější ČSSD hledat u sebe, nikoliv u voličů. ČSSD to buď pochopí a přijme, projde restartem a pokusí se být znovu úspěšná, nebo ji čeká osud polské levice, která je nyní okrajovou mimoparlamentní stranou,“ sdělil Hašek ve svém facebookovém komentáři.

On sám všem doporučuje už neřešit minulost, ale budoucnost sociální demokracie a využít přitom všechny sociální demokraty, kteří budou ochotni na záchraně spolupracovat. „Je to o tvrdé práci do příštích voleb. Teprve ty ukážou, nakolik ještě fungují ideály, program a značka ČSSD. Nejhorší smrt je z vyděšení, říká klasik,“ dodal Hašek. 

Podle jeho slov je teď třeba v nejbližších dnech a týdnech pokud možno důstojně zvládnout povolební vyjednávání. „Respektive s naším výsledkem se ho alespoň důstojně zúčastnit, a potom začít řešit vnitrostranické záležitosti,“ uzavřel Hašek.

„Sorry, minulost se řešit musí. A to velmi rázně a bez slitování. Dienstbier musí do prdele. Špidla musí do prdele. A celá ta sebranka v Lidovým domě, která zapomněla, kdo a proč je volí. Tím se musí začít,“ zareagoval analytik Štěpán Kotrba.

A jak hodnotí výsledek volební manažer ČSSD Robert Žanony, který byl coby spoluator kampaní Ficova SMERu zvyklý na výrazně lepší výsledky? ,,No, keďže táto robota je z povahy veci interná a diskrétna, tak len že som nasraný - samozrejme, aj na seba - predovšetkým kvôli tým ľuďom, ktorí do toho dali srdce,“ uvedl na Facebooku.

Celý příspěvek Michal Haška:

Hezké poledne. Ráno moudřejší večera,tedy krátký komentář s odstupem od včerejších emocí - Včerejškem skončila polistopadová “první Česká republika” a lidé rozhodli o totální změně politické mapy v ČR. Pro sociální demokracii to nebyla facka,ale knock out. Chybu by měla nynější ČSSD hledat u sebe,nikoliv u voličů. ČSSD to buď pochopí a přijme,projde restartem a pokusí se být znovu úspěšná nebo ji čeká osud polské levice,která je nyní okrajovou mimoparlamentní stranou. Všem doporučuji už neřešit minulost,ale budoucnost sociální demokracie a využít přitom všechny sociální demokraty,kteří budou ochotni na záchraně spolupracovat - je to o tvrdé práci do příštích voleb. Teprve ty ukáží,nakolik ještě fungují ideály,program a značka ČSSD. Nejhorší smrt je z vyděšení,říká klasik. Teď je třeba v nejbližších dnech a týdnech pokud možno důstojně zvládnout povolební vyjednávání,resp.s naším výsledkem se ho alespoň důstojně zúčastnit, a potom začít řešit vnitrostranické záležitosti. Tolik názor řadového člena MH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…