Souboj o Václava Klause. Jakub Janda už tuší „hnědé líbánky“

17.03.2019 12:19

ODS v sobotu vyloučila Václava Klause mladšího s tím, že stranu dlouhodobě poškozuje. Luboš Zálom (Svobodní) je však toho názoru, že si tím spíš podepsala svůj ortel. „ODS charakterizuje už jen bruselské patolízalství, dokonale se odkopala,“ říká.

Souboj o Václava Klause. Jakub Janda už tuší „hnědé líbánky“
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus ml.

Ve svém facebookovém komentáři Zálom píše, že tímto rozhodnutím se ODS dokonale odkopala. Věří, že voliči jí v eurovolbách připomenou, že právě Václavu Klausovi vděčí za dobrý výsledek v parlamentních volbách.

To, co se ze strany stalo, prý už nemá se starou ODS vůbec nic společného. Tuto stranu podle jeho slov už necharakterizují pravicové postoje, bez ohledu na to, jak nevybíravým stylem je Klaus prezentoval.

Charakterizuje ji prý akorát ubohé bruselské patolízalství ztělesněné šestkou na jejich kandidátce, paní Evou Decroix, a beznázorová rozbředlost ztělesněná jejich předsedou Fialou.

A co podle něj bude s Klausem mladším dál? O něj se prý nebojí a hádá, že o něj nyní bude velký zájem. „Co takhle dát společně do pořádku Svobodné? U nás se za výroky nevylučuje,“ navrhuje Klausovi mladšímu a dodává, že jsou u nich sice občas určité snahy, ale za výroky nikdo skutečně vyloučen nikdy nebyl.

Jinak jsou ale Klausovi k dalšímu uplatnění navrhovány úplně jiné strany. Standardem je posílání poslance k SPD, na kterém se shoduje víceméně celý český mainstreamový komentariát.

Recesista z redakce Reflexu, vystupující pod zkratkou TMBK, si ale myslí, že Klausovi se v dohledné budoucnosti těch nabídek sejde více. Souboj o populárního poslance vyobrazil ve stylu známé pěvecké talentové soutěže.

Jakub Janda, ředitel Evropských hodnot, pak už má jasno v tom, jak budou námluvy probíhat. Stane se tak na měsíc dopředu schválené cestě poslanecké delegace, které se společně účastní Václav Klaus a Lubomír Volný. Poslanci jedou do Srbska, což je podle Jandy ruská zpravodajská základna, což prý dává cestě jasný smysl „hnědých líbánek“.

Ovšem vůbec nejjasněji v tom má známý komentátor Alexandr Mitrofanov. Podle něj je jedno, ve které straně Klaus skončí, protože to tak jako tak bude „kandidát Kremlu“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…