Soud neuznal návrh na vazbu pro Rittiga

21.03.2014 14:53

Obvodní soud pro Prahu 5 neuznal návrh, aby byl zadržený lobbista Ivo Rittig vzat do vazby. Policie v pátek zatkla Rittiga obviněného z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro dopravní podnik. Informuje o tom ČT24.

Soud neuznal návrh na vazbu pro Rittiga
Foto: Hans Štembera
Popisek: V dopoledních hodinách proběhl v Praze policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

Vrchní státní zastupitelství v Praze chtělo Rittiga znovu poslat do vazby. Městský soud v Praze totiž dříve vyhověl jeho stížnosti proti zabavení cestovního pasu. Panovala obava, že se bude Rittig spolu s dalšími obviněnými skrývat v zahraničí. To v ČT24 přiznala také žalobkyně Lenka Bradáčová.

Rittig by se mohl vyhýbat trestnímu řízení v zahraničí

Podle ní soud poprvé rozhodoval o vazbě ze dvou důvodů. Prvním z nich bylo zázemí a dosavadní působení Rittiga. Vše nasvědčovalo tomu, že by mohl odjet do zahraničí a vyhýbat se trestnímu řízení. Panovala také obava z ovlivňování svědků, což se vyřešilo jejich vyslechnutím během zadržení Rittiga.

Vzhledem k tomu, že soudce rozhodl, že v případě Rittiga není vazba na místě, nemá Bradáčová jiné prostředky, jak Rittiga zadržet.

Rittig je obviněn z vyvádění peněz z pražského dopravního podniku. K obviněným patří i Rittigův obchodní partner Peter Kmeť, bývalý jednatel tiskárny Neograph Jan Janků a advokáti z kanceláře MSB Legal (dříve Šachta & Partners) David Michal a Marek Stubley.

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…