Soud otevře kauzu údajného úplatku pro kolínského místostarostu

23.03.2012 7:57

Krajský soud v Praze se dnes začne zabývat kauzou bývalého kolínského místostarosty Romana Pekárka (ODS), který čelí obvinění z korupce. Podle obžaloby si řekl o milionový úplatek za výhodný odprodej městských pozemků. Pekárek od začátku tvrdí, že je nevinný.

Soud otevře kauzu údajného úplatku pro kolínského místostarostu
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Bývalý místostarosta údajně nabídl podnikateli, že mu zařídí prodej městských pozemků za 15,5 milionu korun, což bylo výrazně pod cenou. Celá věc se dostala na veřejnost díky diskreditující nahrávce, na které si místostarosta říká o peníze. Zda je převzal, není zřejmé. Kvůli aféře přišel o místo na kandidátce ODS nejen on, ale i tehdejší starosta Jiří Buřič, který údajně o věci věděl. Oba politici obvinění odmítají.

Aféra připravila ODS v Kolíně o výsadní postavení na radnici. Její volební zisk se v posledních komunálních volbách výrazně propadl a občanští demokraté přišli o místa ve vedení města. V Kolíně nyní vládne koalice tvořená Změnou pro Kolín, Kolíňáky a TOP 09.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…