Soud s palestinským vrahem v Hamburku. Jeho obhájce šokoval hned na začátku

12.01.2018 19:45

V Hamburku začal soud s palestinským migrantem, který loni v létě ubodal jednoho muže a dalších šest osob vážně zranil. Ke svému činu se hned na začátku procesu doznal.

Soud s palestinským vrahem v Hamburku. Jeho obhájce šokoval hned na začátku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Loňská vražda v supermarketu v hamburské čtvrti Barmbek vzbudila bouřlivé reakce německé veřejnosti. Násilný čin palestinského vraha nesl všechny stopy teroristického útoku, ale obvinění ze spáchání teroristického činu v soudní síni nepadlo. Šestadvacetiletý Palestinec při svém nepochopitelném běsnění ubodal k smrti padesátiletého muže a dalších šest náhodných návštěvníků supermarketu zranil. Některé z nich vážně.

Palestinský násilník hned v první den soudního procesu připustil, že loňského července útočil skutečně on. Jeho právní zástupce uvedl, že jej k tomu vedly „náboženské důvody“. „Můj mandant se nicméně cítí vinen ve všech bodech obžaloby. Tvrdí, že jeho čin má náboženské důvody. V době, kdy spáchal trestný čin, byl pod velkým tlakem,“ uvedl před okresním soudem v Hamburku advokát.

Celá text v němčině naleznete ZDE.

Jako tomu tak bývá v mnoha případech spáchané trestné činnosti, padesátiletá oběť mohla žít, kdyby úřady konaly svoji povinnost. Šestadvacetiletému Palestinci totiž byla zamítnuta žádost o azyl. Německým úřadům se bohužel nepodařilo jej deportovat. Podle starosty Hamburku Olafa Scholze z SPD byla v tomto konkrétním případě absence relevantních dokladů. To je přitom základní podmínka pro úspěšnou deportaci.

Soud se rovněž zabýval psychickým stavem obžalovaného. Hlavní žalobce nicméně poukazoval spíš na spojitost s islamismem „Obžalovaný chtěl zavraždit co nejvíce obyvatel naší země, kteří mají křesťanskou víru. Je bezpochyby vinen z vraždy a šesti dalších pokusů o vraždu,“ cituje magazín Zeit žalobce s tím, že vyšetřování nepotvrdilo, že by byl Palestinec součástí džáhádistické sítě a dopustil se teroristického činu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …